Η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης παραδέχεται ότι διόρισε την αδελφή της, αλλά το θεωρεί “φυσικό” και… μας εγκαλεί με θράσος!

Με αλαζονικό και προκλητικό τρόπο η νεαρή διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης προσπαθεί να “διασκεδάσει” τις εντυπώσεις από το γεγονός ότι υπέγραψε τον διορισμό της αδελφής της στην υπηρεσία της, όπως αποκάλυψε χθες το Candiadoc. Κι αντί με σεμνότητα να αντιμετωπίσει το θέμα, έρχεται να επιτεθεί “κατηγορώντας” ότι δεν μιλήσαμε για το γιο βουλευτή της αντιπολίτευσης (λες και η αντιπολίτευση διοικεί…) ενώ με θράσος βγαίνει στην αντεπίθεση, εκείνη που υπέγραψε τον διορισμό της αδελφής της στην υπηρεσία της, για να μας πει το απίστευτο:

“Ίσως κάποιοι δεν έχουν συνηθίσει στην δημόσια διοίκηση να ακολουθούνται αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Είναι πιθανώς οι ίδιοι που έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν δημόσιες υπηρεσίες για να δώσουν ή να πάρουν «από το παράθυρο» υψηλόβαθμες θέσεις και επιδόματα.

Όσοι ψάχνουν εναγωνίως κάποιο «σκάνδαλο» στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ας το πάρουν απόφαση ότι η εποχή του ρουσφετιού και της κομματοκρατίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κάτι για το οποίο και προσωπικά ως Διοικήτρια έχω εξαρχής δεσμευτεί στους Κρητικούς συμπολίτες μας”.

Θυμηθείτε τι ανήθικο έπραξε

Δείτε: Η κρίση ως ευκαιρία για τους “αρίστους”: Όταν η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης διόρισε στη ΔΥΠΕ την αδελφή της… (έγγραφα)

Και δείτε την αλαζονική της απάντηση

“Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με δημοσίευμα για τον «διορισμό από το παράθυρο» συγγενικού μου προσώπου στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, θα ήθελα να γνωστοποιήσω τα εξής:

Συμμετείχε στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού σε Δομές Υγείας, διάρκειας 24 μηνών, όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

Η επιλογή του έγινε, έπειτα από την επίσημη δημόσια ανάρτηση των πινάκων μοριοδότησης και κατάταξης όλων των αιτούντων, από επιτροπή αξιολόγησης ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Για προσωπικούς λόγους, δεν αποδέχτηκε τη θέση για την οποία πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια και διέθετε τα απαιτούμενα μόρια.

Να σημειωθεί ότι συνυποψήφιος του που προηγείτο στην σειρά κατάταξης, δεν αποδέχτηκε τη θέση για προσωπικούς λόγους με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα στο συγγενικό μου πρόσωπο (το οποίο βάσει μοριοδότησης ήταν το επόμενο στη λίστα) να λάβει τη θέση την οποία με τη σειρά του δεν αποδέχτηκε.

Ο «διορισμός από το παράθυρο», λοιπόν, αναφέρεται σε θέση που ήδη έχει πληρωθεί από τον επόμενο υποψήφιο του πίνακα κατάταξης επικουρικού προσωπικού.

Όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την συμμετοχή στην προκήρυξη και τη διαδικασία επιλογής του, με απόλυτα νόμιμα και διαφανή κριτήρια, είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Αξιοπερίεργο επίσης είναι ότι δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία «περί αξιοκρατίας» και αναφορές για «διορισμό από το παράθυρο» στην περίπτωση συγγενικού προσώπου βουλευτή της αντιπολίτευσης το οποίο επίσης υπέβαλε υποψηφιότητα στην ίδια προκήρυξη του υπουργείου υγείας και με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής αξιολογήθηκε και έλαβε θέση με τις ίδιες προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Ίσως κάποιοι δεν έχουν συνηθίσει στην δημόσια διοίκηση να ακολουθούνται αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Είναι πιθανώς οι ίδιοι που έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν δημόσιες υπηρεσίες για να δώσουν ή να πάρουν «από το παράθυρο» υψηλόβαθμες θέσεις και επιδόματα.

Όσοι ψάχνουν εναγωνίως κάποιο «σκάνδαλο» στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ας το πάρουν απόφαση ότι η εποχή του ρουσφετιού και της κομματοκρατίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κάτι για το οποίο και προσωπικά ως Διοικήτρια έχω εξαρχής δεσμευτεί στους Κρητικούς συμπολίτες μας.

Με τιμή

Λένα Μπορμπουδάκη

Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Κρήτης”

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης παραδέχεται ότι διόρισε την αδελφή της, αλλά το θεωρεί “φυσικό” και… μας εγκαλεί με θράσος!”

 1. Anti-logos

  Εσείς τώρα εκεί, Αλέκο και οι υπόλοιποι φίλοι, ψάχνετε, τσίπα, φιλότιμο, ηθική και δημοκρατία στα κόμματα που 100 (τουλάχιστον) χρόνια, ταπεινώνουν, αρμέγουν, πτωχεύουν τη χώρα, διασύροντας την παράλληλα σε όλο τον πλανήτη.
  Το ’50 – ’60 ήταν που σε Αμερική και Αυστραλία, στα μαγαζιά υπήρχε η ταμπέλα,
  “Απαγορεύεται η είσοδος στους Αράπηδες, τα σκυλιά και τους Έλληνες”.
  Μέχρι προχθές 2010 – 1015, όλη η βόρεια Ευρώπη μιλούσε για τους “Τεμπέληδες, ακαμάτηδες Έλληνες, που περνούν τον χρόνο τους με ούζο και συρτάκι….”(!)
  Όλος αυτός ο εξευτελισμός, από τον βίο και την πολιτεία της ντόπιας ολιγαρχίας, του νεποτισμού και της “Αριστείας” που πουλάνε με θράσος επειδή βρέθηκε ένα 22%, “πεινασμένων” στο δρόμο τους.
  Ακόμα αντηχούν στ αυτιά μας τα “Γερούν γερά…”, “Βάστα Σόιμπλε…”, “Εξοχότατη κ. Μέρκελ…κλείστε τους την πόρτα”, ή “Πάρτε τα χρήματα σας από τις καταθέσεις και βγάλτε τα έξω να τα σώσετε…”(!) (αυτός ανταμείβεται με υπερυπουργείο).
  Τα (μόλις 10 μηνών) σκάνδαλα, χρειάζονται κβαντικό υπολογιστή για να καταχωριστούν και να υπολογιστεί η ζημιά που ΠΑΛΙ εμείς θα πληρώσουμε…..
  Αλήθεια περιμένατε κάτι άλλο??
  ** Τα πλήρη στοιχεία μου στη διάθεση σας, αν προκύψει θέμα όπως με κάποιον άλλο “ΑΡΙΣΤΟ” συμπατριώτη (μπρρρρ) μας.
  Δεν ξέρω πόσα ελικόπτερα θα χρειαστούν, αλλά νύχτα θα είναι……

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί