Και καρατομήσεις “μη αρεστών” από την διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης! – Με παράνομο τρόπο ξήλωσε τη διευθύντρια Οικονομικού!

Η γνωστή διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, εκείνη που ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή της ΝΔ άφησε ακάλυπτο από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό το δημόσιο σύστημα Υγείας μέσα στην πανδημία, αλλά προχώρησε σε εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις “γενικών καθηκόντων” υπαλλήλων γραφείων, φυλάκων, νυχτοφυλάκων κα, μόνο με μια ηλεκτρονική αίτηση, τώρα άρχισε να κόβει και κεφάλια στελεχών της Υπηρεσίας επειδή… διαφωνούν μαζί της πολιτικά!

Έτσι “ενίσχυσαν” το ΕΣΥ στην Κρήτη: Προσλήψεις κλητήρων, φυλάκων, γραμματέων ή αδερφών, αλλά ελάχιστων γιατρών!

ΔΥΠΕάρχης Κρήτης: Παρά τον σάλο, συνεχίζει τις προσλήψεις στο γραφείο της χωρίς καμιά, διαδικασία! (έγγραφα)

Είναι η ανεξέλεγκτη (όπως πιστεύει…) διοικήτρια, η οποία δε δίστασε να διορίσει την ίδια την αδερφή της στην ΥΠΕ (άλλο αν η τελευταία δε αποδέχτηκε τον διορισμό) και που, σύμφωνα με την καταγγελία του ενιαίου σωματείου των Εργαζομένων στην Υπηρεσία, μέσα στην πανδημία έκανε τόσες αδιαφανείς προσλήψεις ώστε δίπλα στην ΥΠΕ … δημιούργησε άλλη μια ΥΠΕ!

δείτε: Έσπασε τα ρεκόρ προσλήψεων η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης: Προσέλαβε… μια ακόμα ΥΠΕ!- Η απίστευτη καταγγελία των εργαζομένων

Η κρίση ως ευκαιρία για τους “αρίστους”: Όταν η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης διόρισε στη ΔΥΠΕ την αδελφή της… (έγγραφα) 

Η διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης – είχε διορίσει ακόμα και… την αδερφή της- συνεχίζει τις μαζικές προσλήψεις, από το παράθυρο!

Χθες, με απόφασή της ξήλωσε την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικής Οργάνωσης και Υποστήριξης της 7ης
Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Γεωργία Πιστόλλα, επειδή, όπως μπορεί να αποδειχτεί, δε συμφωνεί με τις αυθαιρεσίες και τις παράνομες αναθέσεις στις οποίες προχωρεί ή επιχειρεί να προχωρήσει, μετά τις ρουσφετολογικές προσλήψεις! Α, η καρατομημένη διευθύντρια έχει και ένα ακόμα σοβαρό… “μειονέκτημα”, καθώς δεν ανήκει στο κόμμα που κυβερνά και υπηρετεί η κ. Μπορμπουδάκη!


Κι όχι μόνο καρατόμησε τη διευθύντρια Οικονομικού, αλλά την υποβάθμισε σε απλή υπάλληλο στο Γραφείο G.I.S – Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών της Δ/νσης Πληροφορικής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης!

Στη θέση της κ. Πιστόλλα τοποθέτησε, με την ίδια απόφαση, άλλο υπάλληλο με πολύ λιγότερα μόρια!

Παράνομη η απόφαση

Η διοικήτρια της ΥΠΕ για μια ακόμα φορά παρανομεί (και λόγο δε δίνει…). Σύμφωνα με τη νομοθεσία (νόμος 4270/14) στην οποία προστέθηκε η παρ.2 άρθρο 34, νόμος 4484/2017 και ισχύει από 1/8/2017. “….η μετακίνηση του προϊσταμένου οικονομικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της θητείας του σε άλλη θέση, επιτρέπεται μόνον κατόπιν αίτησης του ή με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, κατόπιν εισήγησης του οικείου γενικού διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών”. Κι εδώ η διοικήτρια έκανε “καρατόμηση” με μια δική της απόφαση!

Να σημειωθεί ότι η μέχρι χθες διευθύντρια Οικονομικού της ΥΠΕ είχε ζητήσει (σύμφωνα με τη νομοθεσία), αν επρόκειτο να μετακινηθεί, όπως κυκλοφορούσε στην υπηρεσία, να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας αφού ένα μέρος του γνωστικού της αντικειμένου είναι σε θέματα Δημόσιας Υγείας και το υπόλοιπο στα Οικονομικά της Υγείας.

Παρόλα αυτά τοποθετήθηκε όχι μόνο αυθαίρετα αλλά και παράνομα στην Πληροφορική ως απλή εργαζόμενη την ίδια στιγμή που σε όλες τις θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων υπηρετούν στελέχη με πολύ λιγότερα μόρια από την ίδια.

Η κ. Πιστόλλα υπηρετεί επί 30 χρόνια  στο δημόσιο σύστημα υγείας και τα τέσσερα τελευταία στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Ήταν προϊσταμένη της Οικονομικής Διεύθυνσης στην ΥΠΕ και στο σύνολο των εργαζομένων είναι η υπάλληλος με τα περισσότερα μόρια για τους παρακάτω λόγους:

  1. Δίπλωμα Νοσηλευτικής σχολής και στη συνέχεια σπουδές στα Μαθηματικά.
  2. Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων ( ένα διατμηματικό στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ένα στο ΕΚΠΑ που αφορά τα Οικονομικά της Υγείας)
  3. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στον τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με καθηγητή τον κ. Φιλαλήθη.
  4. 36 δημοσιευμένες εργασίες σε ξένα επιστημονικά περιοδικά, συγγραφέας τριών ξενόγλωσσων βιβλίων για την δημόσια υγεία, συμμετοχές σε συνέδρια, παρακολούθηση σεμιναρίων κάθε έτος σε σύγχρονα θέματα.

Αυτή είναι λοιπόν η πολιτική “αξιοκρατίας” της άριστης κυρίας Μπορμπουδάκη! Η οποία προφανώς αισθάνεται ως “αυτοκράτειρα” στον χώρο της Υγείας στην Κρήτη, κάνει ό,τι θέλει και λογαριασμό δε δίνει. Κι αν της βγάλουν και τίποτα στη δημοσιότητα, ποιος είδε… το θεό και δε φοβήθηκε!

Δείτε:  Η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης παραδέχεται ότι διόρισε την αδελφή της, αλλά το θεωρεί “φυσικό” και… μας εγκαλεί με θράσος!

Μαζικά ρουσφέτια από την ΥΠΕ Κρήτης: “Η σιωπή μου – και των καλοπληρωμένων ΜΜΕ – προς απάντησή σας…”

Δείτε επίσης: ΥΠΕ Κρήτης: Απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων € μετά τις μαζικές προσλήψεις από το παράθυρο! (έγγραφα)

“Δεν περιμέναμε, αφού δεν περισσεύει η ντροπή από την ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση, να την έδειχνε η κ. Μπορμπουδάκη”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί