Ν. Ηγουμενίδης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων: «Η Τουρκία οφείλει να κοιτάξει κατάματα τον καθρέφτη της ιστορίας της»

Σχετικά με τη συμπλήρωση 105 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στους δύσκολους καιρούς και κόντρα στη λήθη, οι αρμένικες κοινότητες – μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα – διοργανώνουν διαδικτυακές εκδηλώσεις μνήμης για να διαφυλάξουν με όλα τα μέσα και σήμερα ζωντανή την ιστορική μνήμη.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα από τα ειδεχθέστερα -και «εκ προμελέτης»- εγκλήματα εξόντωσης ενός λαού, και 105 χρόνια μετά οφείλει να σημειώνεται στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων, με ισχυρούς τους δεσμούς Ελλάδας-Αρμενίας.

105 χρόνια μετά, η Τουρκία οφείλει να κοιτάξει κατάματα τον καθρέφτη της ιστορίας της, και αντί της εντεινόμενης «νευρικότητας» να προχωρήσει στην απαιτούμενη αναγνώριση.

Σε μια εποχή ανάγκης για ιεράρχηση, η γενοκτονία αυτή παραμένει μια διαρκής υπενθύμιση πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ να επαναληφθούν τέτοιες φρικαλεότητες».

Δείτε ακόμη: Σαν σήμερα η Γενοκτονία των Αρμενίων: Η κτηνωδία που αρνείται η Τουρκία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί