Οι «Νέοι Δρόμοι» για τον κορονοϊό

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Νέοι Δρόμοι» σχετικά με τον νέο κορονοϊό.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δοκιμάζεται και καλούμαστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Οι συνέπειες για όλη την υφήλιο είναι σοβαρές.

Ο τόπος μας και ο Δήμος  Μαλεβιζίου δεν αποτελεί εξαίρεση.

 Στις παρούσες συνθήκες πρώτος στόχος του Δήμου μας– όπως και ΟΛΩΝ μας– είναι η πιστή εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των Υπηρεσιών Υγείας αλλά και η συνεχής ενημέρωση από τους  αρμόδιους φορείς.

 Οι δημότες μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων – κλείσιμο καταστημάτων, αποφυγή συναθροίσεων, ατομική υγιεινή κ.λ.π. – επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.

    Ο Δήμος με τις κινήσεις του πρέπει να το ενισχύει συνεχώς.

    Πρέπει να υπάρξει επίσης ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός που θα βοηθήσει την κοινωνία μας να ανταπεξέλθει και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς όταν εξέλθουμε από τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων- αρμοδιοτήτων του ο Δήμος πρέπει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους αλλά και στις επιχειρήσεις που εκτός του κίνδυνου του κορωνοϊού, αντιμετωπίζουν και οικονομικές δυσκολίες.

Υπάρχουν για παράδειγμα άνθρωποι που ζουν μόνο από εισοδήματα που προέρχονται από τον τουρισμό αλλά και μαγαζιά και επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 Πρέπει επίσης να υπάρξει σχεδιασμός και προσαρμογή και για την ίδια την πορεία του Δήμου, αφού τα έσοδα του, είτε προέρχονται από ιδίους πόρους, είτε προέρχονται από επιχορηγήσεις, το επόμενο διάστημα θα είναι μειωμένα και θα πρέπει να υπάρξει ένας ανασχεδιασμός των δράσεων και του προγράμματος αλλά και διεκδίκηση από κοινού με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης περαιτέρω στήριξης από την κεντρική διοίκηση.

Η παράταξη μας δηλώνει ότι στέκεται δίπλα στους δημότες αλλά και στην δημοτική αρχή, έτοιμη να συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις σε ότι χρειαστεί.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί