Κινητοποίηση όλων των φορέων μετά το κρούσμα σε στρατιωτικό που βρέθηκε στο ΚΕΝΑΠ – Σε γενικό συναγερμό ξενοδοχεία

Κλειστό το ΚΕΝΑΠ – Σε καραντίνα οι εργαζόμενοι

Την κινητοποίηση όλων των τοπικών φορέων γύρω από τον ξενοδοχειακό κλάδο και τη δημόσια υγεία, έχει προκαλέσει το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που πέρασε από τα Χανιά, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού σχολείου που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝΑΠ.

Δείτε: Νέο κρούσμα: Θετικός στον κορονοϊό στρατιωτικός που βρέθηκε στην Κρήτη

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr, από τη γνωστοποίηση του περιστατικού, έχει ξεσπάσει ένας καταιγισμός τηλεφωνημάτων στις ξενοδοχειακές μονάδες των Χανίων που φιλοξένησαν το προηγούμενο διάστημα στρατιωτικούς ,οι οποίοι συμμετείχαν στις εκπαιδεύσεις του ΚΕΝΑΠ και πιθανόν συναναστράφηκαν τον 24χρονο Μαροκινό κομάντο-φορέα κορονοϊού, κατά την παραμονή του στην πόλη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα στρατιωτικών κομάντο από τη χώρα της Αφρικής, απαρτιζόταν από 25 περίπου άτομα, 7-8 εκ των οποίων διανυκτέρευαν στο κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων, ανάμεσά τους και ο 24χρονος.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι της ομάδας, διανυκτέρευαν σε διαφορετικά καταλύματα εντός των Χανίων, κάτι που δημιούργησε προβληματισμό για την πιθανή διασπορά του ιού στους υπολοίπους, αλλά και το ποια και πόσα είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να απολυμανθούν.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι οι εκπαιδευόμενοι έμεναν σε διάφορα ξενοδοχεία της πόλης, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χανίων έχει αναλάβει να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν, οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη οι διοικήσεις ξενοδοχείων έχουν προωθήσεις εργασίες απολύμανσης των χώρων, ενώ ενημερώνεται και το προσωπικό που εργαζόταν εκείνες τις ημέρες.

Κλειστό το ΚΕΝΑΠ – Σε καραντίνα οι εργαζόμενοι

Παράλληλα, λεπτά μετά την ενημέρωση ότι το κρούσμα είχε περάσει από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ στο Ακρωτήρι, η διοίκηση της μονάδας αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν τις ημέρες τέλεσης των σχολείων στους χώρους του ΚΕΝΑΠ, έχουν ενημερωθεί και έχουν μπει σε καραντίνα, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί