Το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον κορωνοϊό: «Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο αλλά όχι ανίκητο εχθρό» (Βίντεο)

Νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό.

“Συμπολίτες μου σας απευθύνομαι και πάλι γιατί καθώς η πανδημία προκαλεί χιλιάδες θύματα παγκοσμίως. Σε τέτοιες στιγμές επιλέγω να επικοινωνούμε προσωπικά και να σας ενημερώνω προσωπικά. Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος, αλλά δεν είναι ανίκητος. Αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά θα δώσουμε χρόνο στο ΕΣΥ να αντιμετωπίσει την κρίση. Από αύριο θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα. Το Δημόσιο έχει αναδιατάξει τις δυνάμεις του, το ίδιο κάνουν και οι επιχειρήσεις. Τρεις ήταν εξαρχής οι στόχοι μας: Ο περιορισμός της διάδοσης του ιού, η προστασία του πληθυσμού και η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στο μέτωπο της Υγείας κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2000 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ αναφέρθηκε και στα νοσοκομεία που μπαίνουν στη μάχη.

“Είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές για την προσπάθεια που κάνουν. “Δεν σας αξίζει μόνο ενα χειροκρότημα, αλλά και κάτι παραπάνω και θα μεριμνήσω προσωπικά γι’αυτό”.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να μείνουν σπίτι μόνοι αλλά όχι μοναχικοί, απομονωμένοι αλλά όχι αποξενωμένοι.

“Όσοι φέρονται ανεύθυνα και όσοι διασπείρουν ανυπόστατες φήμες, θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Πρώτος και μόνος λόγος ανήκει στους γιατρούς και την πολιτεία”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί