Έκκληση Αλ. Χαρίτση στην κυβέρνηση: Αξιοποιήστε το δημοσιονομικό μαξιλάρι που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Έκκληση στην κυβέρνηση να «αξιοποιήσει το δημοσιονομικό ‘μαξιλάρι’ που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η πρωτοβουλία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που πολεμήθηκε από την τότε αντιπολίτευση, θωράκισε την ελληνική οικονομία για την αντιμετώπιση των αναταράξεων σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, όπως το σημερινό», τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/στ «στο Κόκκινο 105,5».

Παράλληλα, ο Αλέξης Χαρίτσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση σχετικά με την Εκκλησία, σημειώνοντας πως «πετάει το μπαλάκι στην Εκκλησία της Ελλάδος», όσον αφορά στην καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «είδαμε ως και τον Πάπα να καλεί τους πιστούς σε αυτοπεριορισμό». «Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να σταματήσει τους μικροκομματικούς υπολογισμούς», ήταν το μήνυμά του, τονίζοντας πως «σε αυτή την πρωτοφανή κρίση που αφορά τη ζωή όλων των πολιτών, πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα που συστήνουν οι επιστήμονες και οι αρμόδιες αρχές της πολιτείας».

Ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στην επικείμενη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εκτός από την ενημέρωση που αναμένει θα καταθέσει και τις προτάσεις του κόμματος, που εκτείνονται σε τρία επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε: «Το πρώτο επίπεδο αφορά στην άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι 2.000 προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν αφορούν γιατρούς, και επιπλέον βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι διαδικασίες που εκκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ για μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

«Το δεύτερο επίπεδο αφορά στη στήριξη από την κυβέρνηση των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και εργαζομένων, που βιώνουν την πρωτοφανή αυτή κατάσταση πλήρους οικονομικού αδιεξόδου». «Και το τρίτο επίπεδο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά το μακροοικονομικό σκέλος, από που δηλαδή αντλούμε πόρους», είπε ο Αλ. Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη «η Ευρώπη να μην ολιγωρεί απέναντι στην κρίση και να λάβει μέτρα ριζοσπαστικά, όπως η άρση των δημοσιονομικών περιορισμών προς τα κράτη-μέλη, και να εφαρμόσει μια επεκτατική οικονομική πολιτική που θα δώσει ανάσα στις εθνικές οικονομίες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί