Θλίψη από τον αιφνίδιο θάνατο διασώστη του ΕΚΑΒ στην Κρήτη

 Ένας από τους πρωτεργάτες για τη λειτουργία και την πορεία του ΕΚΑΒ σε όλη την Κρήτη

Την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας άφησε το μεσημέρι της Κυριακής σε ηλικία 55 ετών ο Μανώλης Ξενικάκης, διασώστης του ΕΚΑΒ στην Ιεράπετρα και το Ηράκλειο, και ένας από τους πρωτεργάτες για τη λειτουργία και την πορεία του ΕΚΑΒ σε όλη την Κρήτη.

Ο άτυχος άνδρας ξαφνικά την ώρα που πήγε να κοιμηθεί έχασε τις αισθήσεις του και άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας για να τον παραλάβει σε κακή κατάσταση από το σπίτι του στο Καβούσι. Ο 55χρονος μεταφέρθηκε ταχύτατα, μέσα σε 13 λεπτά, στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όμως διασώστες και γιατροί, απλά διαπίστωσαν το θάνατό του. Οι πρώτες εκτιμήσεις για το θάνατό του δείχνουν ανακοπή καρδιάς, κάτι που θα φανεί από τη διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομής που θα ακολουθήσει.

Ο Μανώλης Ξενικάκης, πατέρας δύο παιδιών, που ετοιμαζόταν να συνταξιοδοτηθεί, εργαζόταν το τελευταίο διάστημα ως διασώστης ΕΚΑΒ τόσο στην Ιεράπετρα όσο και στο Ηράκλειο. Στο παρελθόν υπήρξε για χρόνια υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ όλης της Κρήτης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Κρήτης, και ένας απ’ αυτούς που είχαν συμβάλλει στη δημιουργία του. Ζούσε στο Καβούσι όπου ήταν στο παρελθόν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Το 2007 ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί την δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Ράδιο Λασίθι

(φωτο: από ΕΚΑΒ Κρήτης- Ειρήνη Μπαλή)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί