Μ. Συντυχάκης: Το φάρμακο-εμπόρευμα ικανοποιεί το κέρδος των βιομηχανιών και όχι τις κοινωνικές ανάγκες

Πάνω από 30 δισ. δολάρια έσοδα είχαν τρεις από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες το 1ο τετράμηνο του 2019, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης επισημαίνοντας ότι το φάρμακο είναι εμπόρευμα και ικανοποιεί το κέρδος των βιομηχανιών και όχι τις κοινωνικές ανάγκες.

Μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας που συνεδρίασε για την «Κλινική Έρευνα και Καινοτομία στο Φάρμακο» υπογράμμισε ότι ασθενείς με δραματικά μειωμένο εισόδημα τροποποιούν ή διακόπτουν τη φαρμακευτική αγωγή λόγω κόστους και για τον ίδιο λόγο γονείς δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Πρόσθεσε ότι το φάρμακο είναι πολύ σημαντικό αλλά πριν από αυτό υπάρχει η πρόληψη και σημείωσε πως πρέπει να κατευθύνονται χρήματα προς την πρόληψη και όχι στις επικερδείς δραστηριότητες των φαρμακοβιομηχανιών.

Ανέδειξε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την εμπορευματοποίηση της Υγείας και του φαρμάκου λέγοντας ότι η μείωση των δημόσιων δαπανών οδήγησαν τους ασθενείς να πληρώσουν κατά 43,1% περισσότερο για τα φάρμακα της θετικής λίστας, ενώ κράτος και ασφαλιστικά ταμεία πλήρωσαν λιγότερα κατά 57,7%.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ.Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί