Κ. Αρβανίτης για τις εκκλήσεις της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση για σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα: Απαντήσεις για το Άσυλο (Βίντεο)

Δήλωση του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία-GUE/NGL, μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του ΕΚ, Κώστα Αρβανίτη, σχετικά με τις εκκλήσεις της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση για σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα:

Απαντήσεις για το Άσυλο

Μετά τη φιέστα Ευρω-Ενότητας στις Καστανιές και το σόου στα σύνορα, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη σιγά-σιγά αρχίζουν διακριτικά να παίρνουν αποστάσεις από τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις της κυβέρνησής του. 

Από τις χλιαρές αναφορές της Προέδρου της Κομισιόν το βράδυ της Δευτέρας στην ανάγκη να γίνει σεβαστό το δικαίωμα στο Άσυλο, περάσαμε στις κατηγορηματικές διατυπώσεις της Αρμόδιας Επιτρόπου. 

Η Ίλβα Γιόχανσον, εκπροσωπώντας χτες την Επιτροπή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προχώρησε ακόμη ένα βήμα και, απευθυνόμενη ευθέως στην Ελληνική Κυβέρνηση, αναρωτήθηκε δημόσια τί σκοπεύει να πράξει η Αθήνα για να συμμορφωθεί η χώρα μας με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Δικαίωμα στο Άσυλο.

Δείτε: Γιόχανσον: Αναμένω από την Ελλάδα να σεβαστεί το δικαίωμα ασύλου και να διασφαλίσει τη σωστή πρόσβαση στο άσυλο

Μάλιστα, για να μην υπάρξουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, στο κλείσιμο της συζήτησης επανήλθε στο θέμα με ακόμη πιο ξεκάθαρες διατυπώσεις: 

«Οι συνθήκες στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι σοβαρές και έκτακτες, αλλά το Δικαίωμα του Ασύλου είναι θεμελιώδες δικαίωμα, που κατοχυρώνεται και στην Ευρωπαϊκή συνθήκη και περιχαρακώνεται στο Διεθνές Δίκαιο. 

Αναμένω από την Ελλάδα να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη σωστή πρόσβαση στη διαδικασία του Ασύλου».

Είπαμε, Ευρώπη – Φρούριο, αλλά να κρατάμε και τα προσχήματα…

Ευτυχώς, δεν έχουμε ακούσει ακόμη τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Πέτσα να αναρωτιούνται αν οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι Δούρειοι Ίπποι του ΣΥΡΙΖΑ…

Περιμένουμε κι εμείς, μαζί με την κυρία Γιόχανσον, μαζί με τη Δημοκρατική Ευρώπη, τις απαντήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί