Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τους νεοναζί σε Έβρο και νησιά

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αποκαλύπτουν την έλευση Γερμανών νεοναζί στον Έβρο και τα νησιά αλλά κάνουν λόγο και για τη φωτιά που ξέσπασε σε ημερήσια δομή προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας με παραγγελία του προς τους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς ζητεί την διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται στα δημοσιεύματα και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στα δημοσιεύματα φασίστες έχουν κάνει την παρουσία τους τόσο στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στον Έβρο, παίζοντας το ρόλο της άτυπης «πολιτοφυλακής» κυνηγώντας μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ ακόμα και ρεπόρτερ.

Παράλληλα, η παρέμβαση Πλιώτα αφορά και τα δημοσιεύματα για τη φωτιά που ξέσπασε στην ημερήσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family στη Λέσβο, που προσφέρει υπηρεσίες στους πρόσφυγες και βρίσκεται στον λόφο απέναντι από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί