Νέα στοιχεία για τον πυροβολισμό αστυνομικού από παραστρατιωτικό στον Έβρο

Πληροφορίες κάνουν λόγο για διακινητές μεταναστών στις ομάδες των παραστρατιωτικών

Η καθυστερημένη- αντίδραση της ΕΛΑΣ μετά το δημοσίευμα του tvxs.gr  για το περιστατικό με τον πυροβολισμό από ένοπλο, σε βάρος αστυνομικού στη διάρκεια των επιχειρήσεων στον Έβρο, ήταν να διαψεύσει ότι έχει συμβεί. Καθώς για το tvxs.gr το ζήτημα της αξιοπιστίας είναι κεφαλαιώδες, παραθέτει νέα στοιχεία που τεκμηριώνουν το περιστατικό. Άλλωστε  η πληροφορία που προήλθε από απολύτως αξιόπιστη πηγή, επιβεβαιώθηκε πολλαπλά, ενώ στη διάθεση του tvxs υπάρχουν και στοιχεία των εμπλεκομένων.

Δείτε: Ανεξέλεγκτοι: Παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν αστυνομικό στον Έβρο – Τον πέρασαν για μετανάστη!

Το περιστατικό σημειώνεται το βράδυ της Τετάρτης 4/3 σε περιοχή του Νότιου Έβρου, κοντά στα σύνορα. Ένας αστυνομικός την ώρα που η ΕΛΑΣ επιχειρεί επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών προς την πλευρά της Τουρκίας δέχεται πυροβολισμό που τον πετυχαίνει στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Προέρχεται από όπλο με φυσίγγια μικρού διαμετρήματος και δεν του προκαλεί σωματική βλάβη παρά μόνο πολύ ελαφρύ τραυματισμό. Ο δράστης (Δ.Κ) βρισκόταν μέσα σε ομάδα κυνηγών, εθνοφυλάκων και άλλων παραστρατιωτικών που δρουν πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας και, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, δεν αναγνώρισε ότι πρόκειται για αστυνομικό και θεώρησε ότι πυροβολεί μετανάστη. Οι εθνοφύλακες της ομάδας ανήκουν σε συγκεκριμένο τάγμα εθνοφυλάκων της περιοχής.

Το πρωί της επόμενης μέρας ο Στρατός με εντολή του, που έχει αποκαλύψει το tvxs.gr εδώ και αρκετές μέρες, περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των παρακρατικών ομάδων. Ο διοικητής του τάγματος εθνοφυλάκων που εμπλέκεται στην υπόθεση, με ανάρτησή του στη 13.25 της Πέμπτης, στην κλειστή ομάδα του Facebook,  με την οποία επικοινωνούν τα μέλη (σχετική. φωτο), ενημερώνει ότι στο εξής απαγορεύεται ρητά να εισέρχονται εθνοφύλακες στη Ζώνη Επιτήρησης Προκάλυψης και ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τον ατομικό τους οπλισμό.

Υπάρχουν διακινητές μεταναστών στις ομάδες των παραστρατιωτικών;

Όμως, πέρα από τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το γεγονός, υπάρχουν και πολύ σοβαρά ερωτήματα γύρω από την υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ομάδες των παρακρατικών που δρουν στον Έβρο εδώ και μέρες, βρίσκονται και διακινητές μεταναστών, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα καταδικασμένοι για το αδίκημα. Το γεγονός ότι επιχειρούν κοντά στην ΕΛΑΣ, αυτοί που επί χρόνια καταδιώκει καθώς διακινούν παράνομα τους μετανάστες στην περιοχή του Έβρου, δημιουργεί σκεπτικισμό.

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι εθνοφύλακες συμμετέχουν σε επιχειρήσεις ενώ επισήμως δεν έχει κληθεί κανείς να αναλάβει υπηρεσία. Μάλιστα, δεν φέρουν τον ατομικό οπλισμό που τους έχει χρεωθεί, αλλά συνήθως κυνηγετικά όπλα με φυσίγγια μικρότερου διαμετρήματος που δεν είναι θανατηφόρα, ώστε να τα χρησιμοποιούν. Το γεγονός ότι πυροβολούν αδιακρίτως, είναι γνωστό από σωρεία δημοσιευμάτων ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ και αποδείχτηκε περίτρανα και στο περιστατικό με τον αστυνομικό.

Tvxs.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί