Γερμανοί και Αυστριακοί νεοναζί στην Ελλάδα για τον “πόλεμο” κατά των μεταναστών! (βίντεο – φωτο)

Την Τετάρτη, η υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμού του Die Linke του κρατιδίου της Θουριγγίας κατήγγειλε καλέσματα ναζί από τη Γερμανία με σκοπό να προσεγγίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Την ίδια ημέρα, ο ναζί Αυστριακός ηγέτης του ακροδεξιού μορφώματος IBÖ (Identitarian Movement of Austria) εμφανίζεται να βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, ανεβάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες «αλληλεγγύης στους Έλληνες συνοριοφύλακες».

Φωτογραφίες στις οποίες ο Αυστριακός ακροδεξιός με πλούσιο ναζιστικό βιογραφικό, Μάρτιν Σέλνερ και οι ομοϊδεάτες τους εμφανίζονται να κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό που γράφει «No Way» κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετές να προέρχονται μάλιστα από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Πρόκειται για τον ηγέτη του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος IBÖ (Identitarian Movement of Austria), το οποίο περιγράφεται στο wikipedia ως ένα μόρφωμα που μεταξύ άλλων «αντιτίθεται στον φιλελευθερισμό, τον διεθνισμό, το Ισλάμ, τον Ισλαμισμό, την πολυπολιτισμικότητα», ενώ έχει συνδεθεί επανειλημμένως με ναζιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσίευσε την Τετάρτη η υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμού του Die Linke, Κένινγκ Πρόις, στα γερμανικά κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν καλέσματα ναζιστικών οργανώσεων για να βρεθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός της καταγγελίας της Πρόις, στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν και άλλες καταγγελίες κατά του Σέλνερ και των ομοϊδεατών του για τα σχέδιά τους να βρεθούν στην Ελλάδα και να δράσουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει από αντιφασιστικές οργανώσεις, τόσο της Ευρώπης, όσο και των ΗΠΑ.

Μάλιστα, μπαίνοντας κανείς στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να διαπιστώσει πως το έχει διαμορφώσει με ελληνικές σημαίες και καλέσματα αλληλεγγύης στους Έλληνες για την «επίθεση που δέχονται», ενώ υπάρχει και σχετικός σύνδεσμος για την «εγγραφή εθελοντών». Ο Σέλντερ και η παρέα του, που φέρονται να βρίσκονται σε ελληνικά εδάφη, σε φωτογραφίες που ανέβασε το ακροδεξιό IBÖ:

Βίντεο που έχει ανεβάσει ο ίδιος ο Σέλνερ στο twitter:

https://twitter.com/Martin_Sellner/status/1235179371213791233

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να καταγραφεί, είναι πως μεταξύ των αναρτήσεών του, υπάρχει ανάρτηση της Αστυνομίας της Βιέννης, η οποία φέρεται να απαντά σε ερώτημα για το εάν επιτρέπεται να βρεθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Σέλνερ και οι ομοϊδεάτες του και να εκδιώξουν πρόσφυγες, ο επίσημος λογαριασμός της αστυνομίας απαντά πως «μόνο οι Έλληνες συνοριοφύλακες αποφασίζουν εάν θέλουν να δεχτούν τη βοήθειά τους ή όχι».

Πηγή: thepressproject.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί