Αστυνομικοί με ναζιστικά σύμβολα στη δίκη των νεοναζί! (φωτο)

Έχει γνώση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ποιοι ακριβώς «φυλάνε» το Εφετείο όπου δικάζεται η Χρυσή Αυγή και τι σύμβολα φέρουν επάνω τους;

Τις τελευταίες 15 ημέρες η αστυνομική φύλαξη του Εφετείου, όπου δικάζεται η Χρυσή Αυγή, έχει ενταθεί. Αντί για τους λίγες δεκάδες αστυνομικούς που εναλλάσσονταν στον χώρο και με τα χρόνια είχαν αρχίσει να γνωρίζουν τους συντελεστές της δίκης και να τους χαιρετούν με το όνομά και το επώνυμό τους, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Λουκάρεως έχει εγκατασταθεί μια κλούβα των ΜΑΤ και κάποιες διμοιρίες.

Η στάση αυτών των διμοιριών δεν μοιάζει να έχει επηρεαστεί από την απόφαση του δικαστηρίου ή το όψιμο αντιφασιστικό κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση -προβάλλοντας τον εαυτό της ως πρωτεργάτη. Αντίθετα έχουν τη συνήθη επιθετικότητα των ΜΑΤ προς τους αντιφασίστες που συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από το Εφετείο, με αποκορύφωμα βέβαια την απρόκλητη και εντελώς δυσανάλογη επίθεση στους διαδηλωτές της 7ης Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στους άνδρες των ΜΑΤ με επιθετικές διαθέσεις προς τους αντιφασίστες ξεχωρίζει και ο άνδρας της φωτογραφίας. Καθημερινά παρών στην Αλεξάνδρας, φροντίζει να φαίνεται πάντα το τατουάζ του, ένας Σιδηρούς Σταυρός, παλαιό σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού, που χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ειδικά από τη Λουτβάφε, με τον οποίο τιμήθηκε από τον Χίτλερ ο ναζιστής εγκληματίας πολέμου Χέρμαν Γκέρινγκ.

Το σύμβολο είναι απαγορευμένο πλέον στη Γερμανία, όπως όλα τα σύμβολα του ναζισμού, όχι όμως -όπως φαίνεται- και στην Ελληνική Αστυνομία. Αλήθεια, έχει γνώση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ποιοι ακριβώς «φυλάνε» το Εφετείο όπου δικάζεται η Χρυσή Αυγή και τι σύμβολα φέρουν επάνω τους;

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αστυνομικοί με ναζιστικά σύμβολα στη δίκη των νεοναζί! (φωτο)”

  1. Δήμος Σθένης

    Δεν είναι τίποτα… Απλώς επιδεικνύουν την ταυτότητά τους για να επιβεβαιώσουν τη σχέση τους με τα αφεντικά τους. Και ποιος δεν το γνωρίζει. Θυμάστε το τραγουδάκι; Σας το θυμίζω με μικρή επέμβαση ζητώντας ταυτόχρονα συγνώμη για τις αλλαγές από τον Γ Βιζυηνό που εμπνεύστηκε τον πυρήνα του!
    “Στη Χρυσή τους την Αυγή
    γάβου – γάβου το σκυλί
    δώσ’ του και γαβγίζει,
    Της Χρυσής Αυγής αυτός
    είναι φύλακας πιστός
    ποιός δεν το γνωρίζει;
    Αψηλά τα Μιχαλιά
    κοιμηθήκανε γλυκά
    πέρασεν η ώρα,
    Το γνωρίζουν τα σκυλιά
    και φωνάζουν δυνατά
    γάβου – γάβου τώρα
    Για να ξέρουν οι Αφγανοί
    Σομαλοί, Πακιστανοί
    πως αν δουν ναζίδι
    Πως αν δουνε ΜΑΤατζή
    να μοστράρει για Ναζί
    θά ‘χει για ατζέντη του το Χρυσοχοΐδη

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί