Το “τέρας”, Μάνο…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Πραγματικά είναι ανεπίτρεπτο να χλευάζεται  η κυρία εισαγγελέας για την πρότασή της να μην φυλακιστούν οι χρυσαυγίτες εγκέφαλοι ως μέλη δήθεν τρομοκρατικής οργάνωσης. Τι αλήθεια έκαναν όλα αυτά τα χρόνια; Κάτι κακό μήπως; Μια χαρά αερόσακοι του συστήματος ήταν. Δηλαδή ο Κασιδιάρης λέει κάτι διαφορετικό από κάποιους νυν κοινοβουλευτικούς αστέρες; Όχι βέβαια;

Ωστόσο η κυρία εισαγγελέας ήταν λίγο «υπερβολική» -σας ορκίζομαι έτσι διάβασα σε… «φιλελεύθερο» σάιτ- αφού θα μπορούσε να εισηγηθεί μέτρα συμμόρφωσης, όπως π.χ. μια ομαδική εξομολόγηση σε κάποιον πνευματικό. Ο Αμβρόσιος που είναι και παλιός γνώριμος της παρέας αμάν θα ‘κανε να εξομολογήσει τα παλικάρια, αλλά πού ευαισθησίες τέτοιες  κυρία εισαγγελέας!

Αυτήν την περίοδο έχουν και οι εν λόγω προστάτες του νόμου και πολλή δουλειά. Λίγο οι χρυσαυγίτες, λίγο οι δεκατετράχρονοι καταληψίες, έχουν μπλοκάρει τα κρατητήρια της Ασφάλειας στην Αθήνα και όχι μόνο δεν τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις αλλά κοντεύει ο αριθμός των κρατουμένων στα κρατητήρια να υπερβεί τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα της … Κεραμέως!

Πληροφορίες ανεπίσημες αναφέρουν ότι οι ταραχοποιοί των σχολείων θα εκτελέσουν κοινωνική εργασία αντί ποινής στο νέο πρότζεκτ του δημάρχου Αθηναίων, που είναι η ανάπλαση των Εξαρχείων σε ακτίνα 600 μέτρων. Έτσι θα περιοριστεί και το κόστος του έργου στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα είναι και ψυχολογικός πόλεμος να τοποθετούν καταληψίες ψευτοπιπεριές και ζαρντινιέρες εκεί που θα τα έσπαγαν όταν μεγάλωναν.

Τώρα που υπάρχει και τεχνογνωσία από τον «Μεγάλο Περίπατο» της Πανεπιστημίου οι γλάστρες θα μπουν όπως πρέπει. Αλλά για να ξαναγυρίσουμε στα χρυσαυγόπουλα ποιος θα αρνηθεί πως τα κίνητρά τους ήταν αγνά; Ποιος θα αμφισβητήσει τον άδολο πατριωτισμό τους που εξέφραζαν με πειστικότητα στα κεφάλια των προσφύγων και των κομμουνιστών στις κατά καιρό εξορμήσεις τους; Ποιος θα είναι δύσπιστος απέναντι τους, όταν εκείνοι διαμόρφωναν τη χωροταξία των λαϊκών αγορών και συνόδευαν τις γιαγιάδες στα ΑΤΜ, όπως έλεγαν τα ρεπορτάζ των «έγκριτων» εφημερίδων και δήλωνε και ο αρχηγός τους σε αποκλειστική συνέντευξη στην πρώτη εκπομπή του Μπογδάνου στην τηλεόραση; (άτιμη μνήμη, με ταλαιπωρείς διαρκώς).

Ας μην ανησυχεί επομένως η κυρία εισαγγελέας για την πρότασή της! Αναμενόμενη απολύτως σε μια χώρα που ψυχαγωγείται με τα «Μπάτσελορ», που ενημερώνεται από επιδοτούμενα μέσα, που φτιάχνει εντατικές με χορηγίες «ευεργετών», που παραγγέλνει μασκούλες σε … αλουμινάδες φίλους, που κλείνει τα περίπτερα στις 12 για τον περιορισμό της πανδημίας, που διώκει εισαγγελείς που διώκουν τη διαφθορά και προάγει άλλους ελεγχόμενους γι ‘αυτήν!

Το «ΤΕΡΑΣ», αείμνηστε Μάνο, όχι μόνο το συνηθίσαμε, αλλά το αναγάγαμε σε … θεσμό πλέον!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί