Καταθέτει τη Δευτέρα σε καθεστώς προστασίας και η «Αικατερίνη Κελέση»

Στη ΓΑΔΑ φέρεται να παρουσιάστηκε σήμερα ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και αναμένεται να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, είχε προηγηθεί επικοινωνία με το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης.

Η «Αικατερίνη Κελέση» εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, έρχεται μετά την αντίστοιχη ενέργεια του «Μάξιμου Σαράφη», ο οποίος είχε δηλώσει από την Πέμπτη διαθέσιμος να απαντήσεις στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, αλλά με τη ρητή διαβεβαίωση της ΕΛ.ΑΣ. πως θα εφαρμοστούν κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας μαρτύρων που διατάχθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς. 

Όπως προκύπτει, οι δύο μάρτυρες δεν έχουν προσέλθει για εξέταση από την προανακριτική εξαιτίας τους γεγονότος πως δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις της κείμενης νομοθεσίας για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας τους. 

Ακολούθησε ωστόσο η έγγραφη απάντηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, στα μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ δίνει την ελευθερία στα δύο άτομα να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο, με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί