Χρυσαυγίτες οι «αγανακτισμένοι» της Μόριας

Η κατάσταση στο νησί της Λέσβου παραμένει τεταμένη, παρά το γεγονός πως τα τελευταία δύο 24ωρα το κλίμα δείχνει πιο ήρεμο. Αίσθηση, όμως, προκαλεί ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού από τις 5 Φεβρουαρίου.

Το κεντρικό δελτίο του σταθμού, πιστό στις βασικές επιλογές του για τρομολαγνεία και παρουσίαση ακραίων απόψεων, ακούστηκαν πολλά. Από αναρχικούς που «μεταφέρουν τις πρακτικές από την Αθήνα στη Μυτιλήνη» και που «υποκινούν τους πρόσφυγες σε εξέγερση» μέχρι τη «νεολαία του νησιού» που ψάχνει μέσα στα χωράφια να βρει πρόσφυγες.

Ποια είναι, όμως, αυτή η αγανακτισμένη νεολαία που παίρνει το νόμο στα χέρια της και τη φιλοξενεί με θέρμη το Star στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων; 

Ένας από τους «αγανακτισμένους» είναι γνωστός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής με το προφίλ του στο Facebook να είναι γεμάτο φασιστικά και μιλιταριστικά συνθήματα, φωτογραφίες με τον Ηλία Κασιδιάρη, μαιάνδρους, αλλά και μέλη ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος, άλλωστε, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι τον έχουν πει φασίστα και ναζί, όμως εκείνος συνεχίζει να προειδοποιεί για τους «λαθρομετανάστες».

Από κοντά και ο έτερος αγανακτισμένος που παρουσιάζεται στο ρεπορτάζ.

Σημειώνεται ότι σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε επιχείρηση στην οποία έχουν συλληφθεί επτά μέλη της ομάδας του τάγματος εφόδου που περιπολούσε στη Μυτιλήνη τα προηγούμενα βράδια.

Δείτε: Συλλήψεις ροπαλοφόρων «αγανακτισμένων» στη Μόρια

Έξαρση ρατσιστικής βίας στη Λέσβο: «Περιοδεία» κουκουλοφόρων με στειλιάρια που ψάχνουν πρόσφυγες και ΜΚΟ

Η δράση ακροδεξιών στη Μόρια: Βίντεο ντοκουμέντο και μαρτυρίες

Δείτε πλάνα από το τάγμα εφόδου στη Μόρια ΕΔΩ από το 2ο λεπτό και μετά.


Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί