Προσπαθεί να τα «μαζέψει» ο Δένδιας μετά το φιάσκο της κυβέρνησης με τα ελληνοτουρκικά – Αιχμές για Παναγιωτόπουλο (Βίντεο)

“Δεν αριστεύσαμε στην επικοινωνία για το Ουρούτς Ρέις”

Το νέο φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τις αυτοδιαψεύσεις του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στα κρίσιμα ελληνοτουρκικά θέματα προσπάθησε να «μαζέψει» ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος διέψευσε τελικά τους ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου, Ρ. Τ. Ερντογάν ότι υπήρξαν κάποιου είδους συνεννοήσεις για τα Ίμια.

«Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σε κανένα Έλληνα υπουργό να μπορέσει να έχει συνεννοήσεις με την τουρκική πλευρά. Εκφεύγει της τρέχουσας ανταλλαγής απόψεων, όμως πολλές φορές και από τις δύο πλευρές εκφράζονται ευχές για την μη δημιουργία εντάσεων. Σε αυτό το επίπεδο και μόνο είναι οι συνεννοήσεις μας με τους Τούρκους».

“Καμία ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο η δική μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δε μπορεί να αποδεχτεί τη γκριζοποίηση τμημάτων της ελληνικής επικράτειας. Δε μπορεί να το αποδεχτεί. Δεν είναι θέμα αν έχουμε διακριτική ευχέρεια, αν διατυπώσαμε σωστά τη σκέψη μας, αν μας αρέσει. Δε γίνεται», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών αφήνοντας εκτεθειμένο τον υπουργό Άμυνας, που νωρίτερα διέψευσε δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε στον δημοσιογράφο Τάκη Χάτζη στον Alpha. 

Ο Ν. Δένδιας άφησε αιχμές κατά του συναδέλφου του και για το θέμα του Oruc Reis λέγοντας πως «Δεν υπήρξε επεισόδια γύρω από το πλου, του συγκεκριμένου πλοίου”, “δεν ήταν τεστ των δικών μας αντανακλαστικών”.

Σε άλλη αναφορά δημοσιογράφου για το ίδιο θέμα, ο κ. Δένδιας είπε: «άστο καλύτερα αυτό να πάει στην ευχή το θέμα με το Ουρούτς» για να δώσει τελικά την απάντηση: «Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι δεν αριστεύσαμε στην επικοινωνία στο συγκεκριμένο θέμα».

Με αφορμή την σημερινή δήλωση του Ερντογάν ότι θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, ο Νίκος Δένδιας είπε: «Θα ευχόμουν και θα εισηγούμουν στην Τουρκία να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην περιοχή του μνημονίου Λιβύης Τουρκίας».

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί