Σε μία ακόμη παλινωδία υπέπεσε ο Φρουζής: Ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της Novartis

 Παραδέχτηκε πως ο Ν. Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της εταιρείας, γεγονός που είχε αρνηθεί κατά τη χθεσινή του εξέταση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής

Σε μία ακόμη παλινωδία υπέπεσε ο πρώην επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Νοβάρτις, Κωνσταντίνος Φρουζής, αφού παραδέχτηκε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πως ο Ν. Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της εταιρείας, γεγονός που είχε αρνηθεί κατά τη χθεσινή του εξέταση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο Κ. Φρουζής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δήλωσε ακόμα πως… δεν θυμάται αν ο κ. Μανιαδάκης ήταν και σύμβουλος υπουργών κατά την ίδια περίοδο, χωρίς όμως και να το διαψεύσει.

Σύμφωνα πάντα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Φρουζής ομολόγησε ότι το 2015 είχε απευθυνθεί όχι μόνο στον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και στον Γ. Στουρνάρα για να τον βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας (το σχετικό θέμα δημοσιεύεται σε σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η οποία παρουσιάζει τα σχετικά μέιλ που είχε αποστείλει ο κ. Φρουζής στον νυν πρωθυπουργό και τον διοικητή της ΤτΕ).

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της σημερινής του κατάθεσης, ο Κ. Φρουζής παραδέχτηκε τα 2 μέιλ, παρόλο που κατά το παρελθόν είχε ισχυριστεί πως με τον κ. Στουρνάρα διατηρούσε μόνο τυπικές σχέσεις.

Ta 2 mail Φρουζή – φωτ. από efsyn.gr

Δείτε ακόμη: Η επιλεκτική… αμνησία Φρουζή και η συμμαχία με ΝΔ – ΚΙΝΑΛ

Ο Φρουζής παραδέχτηκε το «μυστικό δείπνο» για τον Μητσοτάκη

Σκάνδαλο Novartis: Κατά των προστατευόμενων μαρτύρων στην κατάθεσή του ο άλλοτε διοικητής του ΠΑΓΝΗ

 Novartis: Το γαλαζοπράσινο σκάνδαλο που βαφτίζουν «σκευωρία» και ο διπλός ρόλος του άλλοτε διοικητή του ΠΑΓΝΗ

Novartis: Άνθρωπος για όλες τις δουλειές ο πρώην διοικητής του ΠΑΓΝΗ, τώρα και κριτής της π. εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Ο Κ. Φρουζής ζητούσε δουλειά από τον Κ. Μητσοτάκη!

Οι σχέσεις Μητσοτάκη – Φρουζή αποκαλύφθηκαν χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Αντιθέτως για τις υποτιθέμενες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο Κωνσταντίνος Φρουζής παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Στην πολύωρη κατάθεσή του, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, ο Κ. Φρουζής αναίρεσε και τους υπαινιγμούς εναντίον των χειρισμών των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Οργάνωσε προεκλογική συνάντηση

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσα στη δικογραφία φέρεται να υπάρχουν e-mail του κατηγορούμενου. Στο ένα φέρεται να περιλαμβάνει το βιογραφικό του καθώς έψαχνε για εργασία και στο άλλο αναφέρει ποια στελέχη επιχειρήσεων θα συμμετέχουν σε δείπνο που οργανώθηκε για τον Κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Ο Κ. Φρουζής παραδέχθηκε ότι οργάνωσε το δείπνο… Σημειώνεται ότι ο Κ. Φρουζής φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του ήταν γενικός γραμματέας Εμπορίου όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν υπουργός.

Εκνευρισμός και δημοσιογράφοι

Ο Κ. Φρουζής ανέφερε ότι του έχουν δεσμευτεί οι καταθέσεις του στην Ελβετία ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη τον ρώτησε αν τον αφορά η ρύθμιση που ψήφισε την Τετάρτη η κυβέρνηση για τα δεσμευμένα χρήματα με τον Κ. Φρουζή να εκνευρίζεται. «Βλέπω σας χύθηκε ο καφές από το φλιτζάνι σας. Θα πάρετε λεφτά; Σας αφορά η τροπολογία;» του είπε η Δ. Αυγέρη. «Δεν ξέρω, θα ρωτήσω τον δικηγόρο μου» απάντησε ο Κ. Φρουζής.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του δικηγόρου Σαράκη ότι η Novartis είχε πρόγραμμα για δημοσιογράφους. Ισχυρίστηκε όμως ότι το κονδύλι ήταν μικρό και δινόταν για εκπαιδευτικούς λόγους… Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία βρίσκεται e-mail προς υπουργό Υγείας στο οποίο περιλαμβάνονται οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων και οι απαντήσεις του υπουργού σε συνέντευξη Τύπου που θα γινόταν!!!

«Απέσυρε» τις καταγγελίες κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς

Στην κατάθεσή του ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, απαντώντας σε ερωτήσεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα, ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με πιέσεις Παπαγγελόπουλου σε εισαγγελικούς λειτουργούς. Υπενθυμίζεται ότι το αντικείμενο της Προκαταρκτικής Επιτροπής είναι αποκλειστικά οι ενδεχόμενες παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Κανονικά η Επιτροπή θα μπορούσε να ολοκληρώσει στο σημείο εκείνο την εξέταση του μάρτυρα. Όμως η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχουν αποφασίσει να «ανατάξουν» το σκάνδαλο Novartis. Έτσι άκουσαν τον Κ. Φρουζή να γκρεμίζει βασικά στοιχεία του οικοδομήματος περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Φρουζής ομολόγησε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 δεν του πρότεινε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας, ενώ δεν έκανε και καμία αναφορά σε ονόματα πολιτικών. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη διαρροές από την Προκαταρκτική έφεραν την Ελ. Τουλουπάκη να ζητάει στοιχεία για δέκα συγκεκριμένους πολιτικούς. Αυτό το αφήγημα καταρρίφθηκε χθες, όπως και η αξιοπιστία όσων έκαναν τη διαρροή.

Ακόμη ο Κ. Φρουζής ανακάλεσε όσα ανέφερε την Τρίτη, ότι δήθεν δεν κλήθηκε ποτέ από εισαγγελικούς λειτουργούς, αφού ομολόγησε πως τελικά κλήθηκε τουλάχιστον δύο φορές να δώσει εξηγήσεις μαζί με τους πληρεξούσιους δικηγόρους του. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αυγής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας αμφισβήτησε τον Κ. Φρουζή αναφέροντας ότι του έχουν ήδη ασκηθεί τρεις διώξεις, του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και του έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Επίσης ο Κ. Φρουζής πήρε πίσω όλα όσα κατέθεσε την Τρίτη με υπαινιγμούς για τους εισαγγελείς Διαφθοράς, καταθέτοντας ότι δεν διαπίστωσε καμία παράτυπη ή παράνομη συμπεριφορά από μεριάς τους. Χθες είπε ότι τον πίεσε να καταθέσει «όσα η ίδια ήθελε να ακούσει» και όχι «όσα γνώριζα». Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπ. Λάππας τον ρώτησε γιατί δεν κατήγγειλε την Ελ. Τουλουπάκη και ο Κ. Φρουζής απάντησε ότι δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με το κράτος!

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέρρευσε η σκευωρία Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Η κατάθεση Φρουζή και η παραδοχή των ψευδών του καταρρίπτει οριστικά τους ισχυρισμούς Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ. περί ‘σκευωρίας’ στο σκάνδαλο Novartis, όσο και αν τα δύο κόμματα λειτουργούν ως συνήγοροί του επειδή όλοι μαζί έχουν δικαστικές εκκρεμότητες» σχολίαζαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Να ποια είναι η «Κελέση»

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επέδειξε ενδιαφέρον να αποκαλύψει ποια είναι η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση «φωτογραφίζοντας» τη γραμματέα του Κ. Φρουζή. Στην Επιτροπή υπήρξε ο εξής διάλογος:

Κεγκέρογλου (ΚΙΝ.ΑΛΛ.): Έχετε υποψία για το ποια είναι η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση;

Φρουζής: Κάτι έχω στο μυαλό μου.

Υψηλάντης (Ν.Δ.): Η κυρία Κελέση μήπως ήταν συνεργάτιδά σας;

Φρουζής: Δεν ξέρω, πιθανολογώ πάνω από τη βάση.

Μαρκόπουλος (Ν.Δ.): Σε τι ποσοστό είστε;

Φρουζής: Με πολύ καλές πιθανότητες. Σε καλό ποσοστό.

Πηγές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπενθύμισαν πως η “Κελέση” στην κατάθεσή της λέει πως άκουγε τον Φρουζή να μιλάει στο τηλέφωνο. «Δηλαδή τόσο κοντά ήταν, όσο η γραμματέας του» σχολίασαν.

Συναντήσεις με πολιτικούς

Για τις συναντήσεις του με πολιτικά πρόσωπα ο Κ. Φρουζής ανέφερε ότι «δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Α. Σαμαρά. Δεν μετέφερα ποτέ τίποτα προς αυτόν. Ούτε τροχήλατη βαλίτσα ούτε ιπτάμενη». Η μόνη συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, όπως κατέθεσε, ήταν σε επίσημη εκδήλωση παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και εκπροσώπων της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης.

«Τον Ανδρέα Λοβέρδο τον είδα μόνο μια φορά στο προαύλιο του υπουργείου, ήταν και άλλοι, καμία εικοσαρια άτομα και δεν πρόλαβα ούτε να του μιλήσω» ανέφερε και παραδέχθηκε συναντήσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα όταν ήταν πρόεδρος του ΙΟΒΕ.

Τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο τον συνάντησε τυχαία στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, ενώ τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά έχει συναντήσει τέσσερις – πέντε φορές. Δεν έχει συναντήσει τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο και έχει δει μία φορά τους Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ο Κ. Φρουζής ανέφερε συναντήσεις του ως προέδρου του ΣΦΕΕ πριν από το 2015 με τον Αλ. Τσίπρα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που ψηφιζόταν νόμος για τη φαρμακευτική δαπάνη (Σταθάκης, Δραγασάκης, Παππάς, Ξανθός, Χουντής), ενώ είπε ότι έχει πάει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και της «Αυγής».

Έρχεται πόρισμα για Γεωργιάδη – Αβραμόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης αναμένεται να ζητήσουν από τη Βουλή την κατάθεση Φρουζή, καθώς φέρεται να έχει αναφερθεί σε πιέσεις που δέχθηκε από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Θα ζητήσουν δε να διαβιβάζεται και οποιαδήποτε άλλη κατάθεση ή στοιχείο που θα προκύψει στην πορεία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και θα σχετίζεται με την έρευνά τους για τα πεπραγμένα της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Την ίδια ώρα η Εισαγγελία Διαφθοράς, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, πρόκειται σύντομα να ολοκληρώσει την έρευνά της για τα δύο τελευταία πολιτικά πρόσωπα, τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αυτό που αναμένουν είναι απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών και πορίσματα των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί