Παραχωρείται το οικόπεδο του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ανέργεση του σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας

Σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 13:15 μ.μ. στο Δήμο Ηρακλείου, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, θα υπογραφεί μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Παναγιώτη Τσακαλίδη, του Δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασιλείου Λαμπρινού και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», κ. Ιωάννη Χαρωνίτη, η σύμβαση  παραχώρησης οικοπέδου εμβαδού 15.748,50 τ.μ., ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Κρήτης που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, προς την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες της κατασκευής ενός νέου πρότυπου και σύγχρονου σχολείου για την μετεγκατάσταση σε αυτό του  Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ) είναι ένα πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα με έδρα το Ηράκλειο. Ιδρύθηκε το 2005 και απευθύνεται τόσο σε Έλληνες, όσο και σε αλλοδαπούς. Είναι το μοναδικό σχολείο αυτού του είδους στην Ελλάδα όπου καλλιεργείται η Ευρωπαϊκή κουλτούρα και συνείδηση από κοινού με την Ελληνική παιδεία και διαμορφώνει Ευρωπαίους πολίτες, συμβάλλοντας προς την διαπολιτισμικότητα, την αμοιβαιότητα, την πραγματική αλληλεγγύη και την αλληλεπίδραση του τρόπου σκέψης και των ιδεών του άλλου ανθρώπου, του διαφορετικού από εμάς, και τέλος την κοινωνική ισότητα. 

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως ένας κατεξοχήν ακαδημαϊκός φορέας εξωστρέφειας και διεθνοποίησης, δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίξει θερμά και έμπρακτα τις προσπάθειες για την κατασκευή του συγκροτήματος του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας. Η σημερινή υπογραφή του συμφωνητικού παραχώρησης οικοπέδου του Πανεπιστημίου για την ανέγερση του σχολείου είναι απόδειξη της σημασίας που δίνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην ενεργή ένταξη του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, σε όλες τις βαθμίδες του, σε μια ενωμένη και δημιουργική Ευρωπαϊκή κοινότητα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί