Στον καιρό του Μητσοτάκη, όχι του Παπαδόπουλου…

Αυτή δεν είναι κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας του 21ου αιώνα. Μοιάζει περισσότερο με ένα αυταρχικό κράτος του μεσοπολέμου, την εποχή των σιδεροφρακτων καθεστώτων.

Η κεντρική φωτογραφία δεν είναι με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχείου, είναι χθεσινή.

Δεν είναι της εποχής του Παπαδόπουλου, είναι της εποχής του Μητσοτάκη…

Η χθεσινή έφοδος των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ είναι, προφανώς, η έμπρακτη μετάφραση του μηνύματος “νόμου και τάξης” του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «τελειώνουμε με τις γιάφκες και τους μπαχαλάκηδες». Και είναι, κυρίως, η απάντηση της κυβέρνησης στην δική της αποτυχία να διαχειριστεί το προσφυγικό, να αντιμετωπίσει τους έξαλλους των τοπικών κοινωνιών που η ίδια ξεσήκωσε προεκλογικά, και να «καθαρίσει» τους πυρήνες της πραγματικής εγκληματικότητας – το παρακράτος των ναρκεμπόρων.

Με σειρά παρεμβάσεων και βίαιης καταστολής η κυβέρνηση επιχειρεί να δείξει ένα “σιδηρούν κράτος” και να ικανοποιήσει τα ένστικτα των πιο ακραίων που έχει ως ακροατήριο.

Μόνο χθες, μέσα σε λίγες ώρες, είχαμε:

-Την εισβολή των ΜΑΤ με χημικά και ξύλο στην ΑΣΟΕΕ. Με εικόνες που θυμίζουν απόλυτα εκείνες τις ημέρες του Νοέμβρη του 1973. Μπορεί και τις άλλες της Χιλής του Πινοσέτ. Ένας χώρος πανεπιστημιακής μόρφωσης σε κατάληψη από πάνοπλους αστυνομικούς.
-Στο γνωστό δόγμα “πατρίς- θρησκεία- οικογένεια” ξανάφεραν στον Ποινικό Κώδικα αδικήματα περί βλασφημίας και καθύβρισης των θείων! Με το καλό να επαναφέρουν τη μοιχεία, τον νόμο περί τεντυμποϊσμού και το ποινικό αδίκημα της κοντής φούστας του παππού Πάγκαλου.
-Ο “νόμος και τάξις” δεν άφησε και ανεπηρέαστη και τη νυχτερινή διασκέδαση. Απλά για να δείξει ποιος είναι κουμανταδόρος στον τόπο. Η αστυνομοκρατία κι όχι η δημοκρατία. Έφοδος της αστυνομίας στο Γκάζι: «300 άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι σαν έτοιμα για εκτέλεση». Και μια καταγγελία νεαρής κοπέλας ότι την έγδυσαν και την εξευτέλισαν, ενώ όταν μίλησε για δικαιώματα και δημοκρατία πήρε την απάντηση από αστυνομικό ότι κάνει λάθος, δεν έχουμε δημοκρατία… “Σκάσε και γδύσου”…

-Στα Εξάρχεια, μια ανατριχιαστική καταγγελία για τον βασανισμό συλληφθέντα από τα ΜΑΤ.

-Και, κερασάκι στην τούρτα του “νόμος και τάξις”, η σημερινή πρωινή έφοδος σε κτίριο με πρόσφυγες και μετανάστες και πάλι σταβ Εξάρχεια.

Αυταρχισμός, βία, λουδοβίκειες αντιλήψεις περί της ταύτισης του κράτους με τον αρχηγό.

Προσπαθούν να στήσουν μια εξουσία βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ιστορίας…

Candiot

Δείτε ακόμα: Έφοδος της αστυνομίας και επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ – Τραυματίστηκαν φοιτητές και τα ΜΑΤ δεν άφηναν τους διασώστες να περάσουν (Βίντεο & φωτο)

Αστυνομικοί εισέβαλαν σε κλαμπ στο Γκάζι: «300 άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι σαν έτοιμα για εκτέλεση»

Νέα μαρτυρία κοπέλας από την έφοδο αστυνομικών στο κλαμπ: «Σκάσε και γδύσου…»

Κλείνουν σχολές, ανοίγουν φυλακές

«Σερίφης» με υποσχέσεις μέσω ΣΚΑΪ… για περισσότερο «νόμο και τάξη»!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί