Πολίτες: Ένα επιλεκτικό πρόστιμο της Τροχαίας και μια δικαστική απόφαση

Στις 30/6/2010 εξεπλάγην όταν μου επιδόθηκε  πρόστιμο της τροχαίας Χανίων ποσού 350 ευρώ, διότι  κινητή κάμερα της τροχαίας με κατέγραψε  να τρέχω στην Εθνική οδό με 90 χλμ  αντί 60 και ότι δήθεν  επιτόπου μου αφαίρεσαν την άδεια οδήγησης για δύο μήνες  στις  6/9/2009, επιστρέφοντας από Χανιά  στο Ηράκλειο στο 25 χλμ. Διαμαρτυρήθηκα έντονα στην τροχαία Χανίων, για την  επιλεκτική επιβολή προστίμων στα εκτός  Χανίων αυτ/τα, διότι  δεν τρέχω στην Εθνική οδό και ουδέποτε μου αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης ούτε για μιά ώρα. Προκειμένου να απορρίψουν την καταγγελία μου, απέστειλαν 15 περιπτώσεις επιβολής προστίμων, από το ίδιο κινητό Radar, ίδια ημέρα και στο ίδιο σημείο. Αυτά  όμως επιβεβαίωναν τις καταγγελίες μου, διότι μόνο δύο περιπτώσεις αφορούσαν κατοίκους Χανίων, οι οποίοι οδηγούσαν με μεγαλύτερη ταχύτητα από εμένα (φωτογραφίες), αναγράφοντας  μικρότερη στην κλίση. Αφαίρεσαν το 10% περιθωρίου λάθους Radar και τους επιβλήθηκε σωστά, σύμφωνα με τον νόμο, πρόστιμο 100 ευρώ μόνο, πλήρωσαν 50 ευρώ και ξέμπλεξαν.                                                          

Αυτή η άθλια νοοτροπία, ήταν  η αφορμή να προσφύγω στην δικαιοσύνη (ΠΡΝ 56/2010), ζητώντας την ακύρωση της ψευδούς, άκυρης και παράνομης επιβολής προστίμου. Στις 10/5/2017 εκδικάστηκε στο Μονομελές Δ.Π. Χανίων, δήλωσε δε αναρμόδιο και  παρέπεμψε την εκδίκαση στο Τριμελές, χωρίς να εξετάσει τα αποδεικτικά μου στοιχεία, άλλωστε αν μου έπαιρναν επιτόπου την άδεια οδήγησης, θα μου επέδιδαν  και την παράβαση στις 6/9/2009. Αρκέστηκε δε στην εμφανώς, ψευδή και σκόπιμη δήλωση του τροχονόμου, κατά παράβαση των παρ. 1,2 και 5 του άρθρου 4 του  συντάγματος, που πρώτιστα πρέπει να εξετάζουν οι δικαστές. Δεν ζούμε στην αρχαιότητα, που είχαμε τις Πόλεις Κράτη, το ίδιο Σύνταγμα και οι ίδιοι Νόμοι ισχύουν για τους  πολίτες  των Χανίων και του Ηρακλείου.

Υπέρτατο δε υπηρεσιακό και ηθικό  καθήκον των δικαστών είναι η Αμεροληψία, η  αντικειμενικότητα και η ουδετερότητα των αποφάσεων των, που αποτελεί  έκφραση της γενικότερης  αρχής του Κράτους Δικαίου. Επίσης δεν γνώριζε το περιεχόμενο του Ν.2696/1999  που καλείτο να εκδικάσει, διότι είχε λάβει την γνωμάτευση της τροχαίας (284/24-2-2017) που δήλωνε υπέρβαση ταχύτητας μου 30 χλμ και στο άρθρο 20  παράγραφο 12 προβλέπεται για υπέρβαση ταχύτητας 30 χλμ, ποινή μόνο χρηματική 100 ευρώ. Τέλος έπρεπε να εξετάσει αν υπήρχε απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και  Δημοσίων έργων (υποχρεωτική),  για την μείωση της ταχύτητας στο συγκεκριμένο σημείο της  Εθνικής οδού στα 60 χλμ. αντί του επιτρεπτού 90χλμ.                                                                                                                                                                   Ταξίδεψα τρίτη φορά στα Χανιά προκειμένου να παραστώ στις 26/9/2018 στο Τριμελές Δ.Π., για   να αντιμετωπίσω μία προαποφασισμένη εκδίκαση, επανάληψης των σοβαρών λαθών του Μονομελούς. Με την απόφαση 323/2019  το Τριμελές επιμένει στα ίδια λάθη κατά τον πλέον σκανδαλώδη και παρανοϊκό  τρόπο, υποτιμώντας παντελώς  την νοημοσύνη μου. Απέρριψαν δε την προσφυγή μου για Τυπικούς λόγους, με κατάπτωση του παράβολου 100 ευρώ που κατέθεσα, διότι δεν ανέθεσα σε δικηγόρο την σύνταξη των δικογράφων, ενώ οι Ν. 2717/1999 άρθρο 27 και Ν. 4446/2016 άρθρο 20  το επιτρέπουν στον προσφεύγοντα. Οι αποφάσεις  αυτές του Δ.Π. Χανίων αποδεικνύουν, ότι συμπράττει με την Τροχαία στην επιλεκτική εφαρμογή των αποφάσεων των.  

                                                  Αριστομένης Τριγώνης 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί