Κλείνουν σχολές, ανοίγουν φυλακές

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι mpregianni-katerina.jpg

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Το δόγμα “σοκ και δέος” εφαρμόζει η Ν.Δ., με τις ακροδεξιές απόψεις να γίνονται η επίσημη κυβερνητική θέση για τους πολίτες που ενημερώνονται από τα συστημικά ΜΜΕ της χώρας.

Επίσημη επικοινωνιακή πολιτική ο γκαιμπελισμός και η διαστρέβλωση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σκοπό την τρομοκράτηση του κόσμου. Παράλληλα, περνάει ακραία αντικοινωνικά μέτρα, με αλλεπάλληλα χτυπήματα στην Παιδεία, την εργασία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα καθημερινά αμφισβητούνται από υψηλά θεσμικά χείλη.

Οι «άριστοι» έχουν βάλει στο στόχαστρο την Παιδεία. Μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κάθε μέρα γίνεται και πιο φανερό το μοναδικό σχέδιο που πραγματικά διαθέτουν για την Παιδεία: η καταστροφή της.

Τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση -που επιμελώς αποκρύπτουν τα κανάλια- μαρτυρούν την απόλυτη αδιαφορία της υπουργού. Έφτασαν μέσα Νοεμβρίου, τα περισσότερα σχολεία δεν μπορούν να δώσουν ένα σταθερό πρόγραμμα με όλες τις ειδικότητες στους μαθητές. Θα φτάσουν Χριστούγεννα για να αναλάβουν οι αναπληρωτές που ασθμαίνοντας τρέχουν να προσλάβουν. Ευτυχώς που τα βιβλία μοιράστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ στα σχολεία, γιατί ούτε αυτά δεν θα είχαν τα παιδιά.

Μετά την κατάργηση της Νομικής Σχολής της Πάτρας, η υπουργός ξαναχτύπησε με την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας 37 πανεπιστημιακών Τμημάτων που είχαν δρομολογηθεί μα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Και αναρωτιέται κανείς, η κατάργηση σχολών είναι η απάντηση σε ποιο ακριβώς πρόβλημα; Μόνος προφανής λόγος, το «δώρο» της κυβέρνησης στα ιδιωτικά συμφέροντα και τα κολέγια. Στην ίδια λογική η εξίσωση των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με τα κολέγια με πρόφαση τον περιορισμό του brain drain και η εξασφάλιση «πελατών» στα ιδιωτικά με την επαναφορά της βάσης του 10.

Η διάλυση της δημόσιας Παιδείας είναι το πρώτο βήμα για την εγγυημένη κατάρρευση της χώρας, τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε τι να το κάνει το πτυχίο ο «ψυκτικός από το Περιστέρι»; Είναι αλήθεια ότι δεν έκρυβε προεκλογικά την «αριστοκρατική» αντίληψη για την εκπαίδευση που αρμόζει στα παιδιά των λαϊκών τάξεων ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Στόχος, ένα φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και απαιτήσεις, με απελευθερωμένο ωράριο, σε μια χώρα νεοφιλελεύθερης ασυδοσίας, με αμόρφωτους και άρα πιο εύκολα χειραγωγήσιμους πολίτες.

Οι σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που παρέχουν ασυλία για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, ενώ προετοιμάζουν την παραγραφή των αδικημάτων της δωροδοκίας για τους υπουργούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Νοvartis, δεν είναι να απορεί κανείς για το πού το πάνε. Στήνουν επιμελώς ένα καθεστώς εχθρικό προς τον πολίτη, ακραία ξενοφοβικό, περίκλειστο και αυταρχικό, όπου θα επιτρέπονται όλα στην κάστα των «λίγων» και «κολλητών» και οι πολλοί θα αγκομαχούν χωρίς προσόντα και δικαιώματα να επιβιώσουν.

Όταν κλείνουν σχολές, ανοίγουν φυλακές και κλειστά κέντρα κράτησης για τους κατατρεγμένους.

Πηγή: Αυγή

One Thought to “Κλείνουν σχολές, ανοίγουν φυλακές”

  1. CitizenMitsos

    Πολύ εύστοχο το άρθρο. Ας τα βλέπει αυτά η “μεσαία τάξη” που περίμενε μεταξύ άλλων και ελαφρύνσεις φόρων. Έκλεισαν τόσες σχολές στην Κρήτη και ο κόσμος πίνει φρέντο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί