Έφοδος της αστυνομίας και επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ – Τραυματίστηκαν φοιτητές και τα ΜΑΤ δεν άφηναν τους διασώστες να περάσουν (Βίντεο & φωτο)

Έφοδος της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και μικρής ένστασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους η αστυνομία εισέβαλε στο ίδρυμα και ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου είχε αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας του, για όλη την εβδομάδα (από 11 έως 17 Νοεμβρίου). Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μέσα στην ΑΣΟΕΕ βρίσκονταν περίπου 200 φοιτητές που παρέμεναν εγκλωβισμένοι με κίνδυνο να συλληφθούν. 

screenshot/ERT

Λίγο πριν τις 15.00 οι περίπου 200 φοιτητές που βρίσκονταν εντός του κτιρίου, αποχώρησαν.

Ενώ δημοσιογραφικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Αθηναϊκου – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρουν πως τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν έξω από τον χώρο του πανεπιστημίου ύστερα απο πρόκληση, στο βίντεο που ανάρτησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, φαίνονται καθαρά οι δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν εισέλθει εντός του χώρου του πανεπιστημίου, με τους φοιτητές να τους έχουν φράξει τον δρόμο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η αστυνομία από την άλλη, όπως καταγγέλλεται, έχει εγκλωβίσει μέσα τους φοιτητές και δεν αφήνει κανέναν να αποχωρίσει.

Το βίντεο που ανάρτησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:

Η αστυνομία, όπως αναφέρεται, βρίσκεται στο σημείο καθώς κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, «εντόπισε αντικείμενα, μεταξύ άλλων, κοντάρια και κράνη».

Επίσης, υπενθυμίζεται πως με απόφαση της Συγκλήτου το πανεπιστήμιο θα παραμένει κλειστό μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων έχει διακοπεί, ενώ οι δυνάμεις καταστολής συνεχίζουν την επιχείρηση. Η ίδια η αστυνομία αναφέρει πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις έως τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, του οποίου τα παιδιά βρίσκονταν εντός της ΑΣΟΕΕ μιλώντας στον Realfm 97,8 επισήμανε πως ένας νεαρός είναι τραυματισμένος στο κεφάλι μέσα στο προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου. Επίσης άλλοι πέντε φοιτητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Φοιτητές που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην ΑΣΟΕΕ κατήγγειλαν πως  τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν σε ασθενοφόρο να περάσει και ταυτόχρονα απέκλεισαν τους τραυματισμένους φοιτητές από το να πάνε προς το νοσοκομείο.

Πολλές οι καταγγελίες για ύπαρξη και άλλων τραυματιών…

Θυμίζουμε πως χθες πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ στην οποία άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν την κεντρική πύλη και την είσοδο επί της Δεριγνύ, για να ελέγξουν τους εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις».

Δείτε επίσης: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ: «Η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται»

Ωμή αστυνομική βία: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ επιτίθεται άγρια σε διαδηλώτρια έξω από την ΑΣΟΕΕ (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί