Στον εισαγγελέα ο δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου

Στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο καθ’ ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου της ΕΛ.ΑΣ., είδαν το φως της δημοσιότητας φρικιαστικές λεπτομέρειες του ειδεχθούς εγκλήματος.

Δείτε: ΕΛ.ΑΣ.: Σεξουαλική η επίθεση στην άτυχη Σούζαν – Ο 27χρονος την χτύπησε και την βίασε

Πατέρας 2 παιδιών, γιος παπά, ο 27χρονος φερόμενος ως δολοφόνος της βιολόγου- Στον εισαγγελέα σήμερα

Όπως ανέφερε ο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, με τη δήλωση της εξαφάνισης της 60χρονης γυναίκας πραγματοποιήθηκαν έρευνες για τον εντοπισμό της ενώ λίγες μέρες αργότερα, αστυνομικοί του Α.Τ Πλατανιά ενημερώθηκαν από ερασιτέχνες που ερευνούσαν σπήλαια για την εύρεση του σώματος της γυναίκας σε καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης υπήρχαν σημάδια βίαιης πράξης και σεξουαλικής επίθεσης, ενώ κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός της άτυχης 60χρονης βρέθηκαν ίχνη από ρόδα αυτοκινήτου.

Τα στοιχεία που υπήρξαν συνδυάστηκαν με υλικό από τις κάμερες και μαρτυρίες και προσδιορίστηκαν οι ύποπτοι ενώ έγιναν στοχευμένες προσαγωγές.
Όσον αφορά τον φερόμενο δράστη, όπως ανέφερε ο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης εξεταζόμενος ο 27χρονος έπεσε σε αντιφάσεις αλλά υπό το εύρος των αποδείξεων δήλωσε την ενοχή του.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφών Κρήτης κα Ελένη Παπαθανασίου ανέφερε πως το θύμα ήταν 4η φορά που βρίσκονταν στην Κρήτη. Ο χρόνος θανάτου της 60χρονης ήταν και η ημέρα της εξαφάνισής της η 2α Ιουλίου.

Σύμφωνα με την κα Παπαθανασίου στο σώμα της 60χρονης υπήρχαν πολλά κατάγματα πλευρών και προσώπου και κακώσεις στα χέρια.

Κίνητρο του δράστη όπως είπε η κα Παπαθανασίου ήταν η σεξουαλική κακοποίηση και για αυτό τη χτύπησε δύο φορές, ενώ πριν την πετάξει στον αερογωγό του σπηλαίου – καταφυγίου που βρέθηκε το άψυχο σώμα την κακοποίησε σεξουαλικά ενώ ήταν νεκρή.
Από την πλευρά του ο κ. Χηνόπουλος ανέφερε ότι για την εξιχνίαση του εγκλήματος ενεπλάκη το σύνολο του δυναμικού της Ασφάλειας που δεν συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι μια επιστήμονας θα παραμένει για πολύ καιρό αγνοουμένη ενώ τόνισε ότι πραγματοποιήθηκε εξονυχιστική έρευνα στον τόπου που βρέθηκε η σορός και αποτυπώθηκε κάθε ίχνος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Γιώργος Λυμπινάκης ανέφερε πως ο δράστης ομολόγησε τον βιασμό της 60χρονης πριν ρίξει την σορό στον αεραγωγό και πλέον περιμένουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Μετά το κτύπημα με το αυτοκίνητο την οδήγησε στο καταφύγιο όπου εκεί έμεινε περίπου μιάμιση ώρα την βίασε και την πέταξε στον αεραγωγό.

Ο κ. Χηνόπουλος ανέφερε ότι ο δράστης είχε πάει στις παραλίες του Κολυμβαρίου με στόχο να συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα. Στην συνέχεια είδε την 60χρονη βιολόγο να τρέχει την παρακολούθησε και την χτύπησε με το αυτοκίνητο συνολικά δύο φορές.

Όπως τονίστηκε από την μέχρι τώρα προανάκριση δεν προκύπτει συμμετοχή δεύτερου ατόμου στο έγκλημα ενώ ο δράστης δεν είχε ξαναδεί το θύμα του και επέλεξε τυχαία την 60χρονη γυναίκα που την είδε να τρέχει σε ερημικό χώρο.

Όσον αφορά την κατάθεση του δράστη τονίστηκε ότι ήταν ανακόλουθος σε ότι αφορά
τα άλλοθι του.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστά «δεν του πήγαινε καλά η ζωή και ήθελε να εκτονωθεί σεξουαλικά». Παράλληλα, εξετάζετε αν έχει εμπλακεί και σε άλλες επιθέσεις στο παρελθόν ενώ όσον αφορά το θύμα εκτιμάται ότι η Ήτον δεν πρόλαβε όχι μόνο να αμυνθεί αλλά ούτε να αντιδράσει.

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο δράστης χτύπησε την 60χρονη στην ανηφόρα προς το μνημείο των Ευελπίδων ενώ τα τραύματα που είχε η γυναίκα δεν ήταν από μαχαίρι αλλά από χτύπημα από το αυτοκίνητο.
Η 60χρονη σύμφωνα με τον 27χρονο έχασε την ζωή της από ασφυξία η οποία προήλθε από το χτύπημα και από τον τρόπο εγκλεισμού της στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου (σύμφωνα με τους ιατροδικαστές πάντως αποκλείεται ο θάνατος να προήλθε μόνο από το χτύπημα και ότι πρέπει να υπήρξε κάποια φραγή του στόματός της και της μύτης της) ενώ τα περί μαχαιρώματος αλλά και κοψίματος του αυτιού της δεν ισχύουν.
Το αυτοκίνητο του δράστη θα σταλθεί σήμερα στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί μεγαλύτερη έρευνα.
Ο δράστης όπως τονίστηκε δεν περίμενε ότι θα έβρισκαν το πτώμα της γυναίκας.

Χανιώτικα Νέα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί