Κινητοποίηση της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου για την εφαρμογή των ΣΣΕ

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (Δ.Α.Σ.) Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου:

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τη βελτίωση των συνθηκών μέσα στους χώρους δουλειάς έδωσαν οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αυτή τη φορά στο ξενοδοχείο Rinela Beach Resort & Spa.

Ακόμα ένα ξενοδοχείο από τα δεκάδες στα οποία οι εργοδότες δεν εφαρμόζουν με το «έτσι θέλω» τη ΣΣΕ, που επιβάλουν στους εργαζόμενους άθλιες συνθήκες εργασίας και μονομερείς ατομικές συμφωνίες, με εντατικοποίηση, κομμένα ρεπό και δικαιώματα.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΞΕΡΟΥΜΕ ότι από τη δική μας δουλειά το 2018 και μόνο στην Κρήτη μερικές εκατοντάδες ξενοδόχοι είχαν έσοδα 3,2 δις ευρώ κι έκαναν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων τον χειμώνα που πέρασε ενώ εμείς (δεκάδες χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων) «εισπράξαμε» μόλις το 5% (150 εκ. ευρώ) για κουτσουρεμένους μισθούς.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι είτε στα χρόνια της κρίσης με κυβέρνηση ΝΔ είτε στα χρόνια της «ανάκαμψης της οικονομίας» με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι ξενοδόχοι πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους, επεκτείνουν τα ξενοδοχεία τους. Από την άλλη εμείς ζούμε στο πετσί μας την εργοδοτική αυθαιρεσία, την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, εκατοντάδες φανερά ή κρυμμένα εργατικά ατυχήματα, λιποθυμίες κλπ.

Οι ΣΣΕ μένουν κενό γράμμα, αφού δεν αρκεί απλά «να υπογραφούν» ή «να γίνουν υποχρεωτικές». Τώρα να δώσουμε τη δική μας μαχητική απάντηση, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στο να εφαρμοστούν στην πράξη και όχι στα λόγια οι ΣΣΕ.

ΔΙΚΗ ΜΑΣ απάντηση πρέπει να είναι η οργάνωση σε κάθε ξενοδοχείο!

ΔΙΚΗ ΜΑΣ απάντηση είναι να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και των οικογενειών μας!

Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε σε κάθε ξενοδοχείο και να παλέψουμε όχι μόνο για να εφαρμόσουν οι ξενοδόχοι τη ΣΣΕ αλλά να διεκδικήσουμε πίσω ότι χάσαμε στα χρόνια της κρίσης: από το εφάπαξ έως το ύψος του μισθού μας. Να παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας – να μην χαρίσουμε τις ζωές μας για τα κέρδη των ξενοδόχων!

Τώρα είναι η ώρα για συντονισμό και κοινή πάλη του Σωματείου μας με τα υπόλοιπα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων της χώρας που έχουν ήδη προχωρήσει σε προκήρυξη απεργίας στις 19 Ιούνη!

Έστω και καθυστερημένα η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Πέμπτη 20 Ιούνη πρέπει να βάλει αγωνιστικό πρόγραμμα και να συντονίσει τα βήματά μας με τους συναδέλφους στην υπόλοιπη χώρα! Οι ΣΣΕ και η υποχρεωτικότητά τους, η εφαρμογή τους έχουν κερδίζονται με τους αγώνες και με την πάλη των συναδέλφων και όχι πίσω από κλειστές πόρτες σε υπουργεία και γραφεία βουλευτών.

Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με ακόμα περισσότερες κινητοποιήσεις. Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε πόστο, να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα αυτό για την ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών.

Διεκδικούμε:

  • Εφαρμογή της Τοπικής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, για όλες τις ειδικότητες και όλες τις σχέσεις εργασίας συμπεριλαμβανομένων και των πρακτικάριων.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Καμία συζήτηση για τις νέες απαιτήσεις των ξενοδόχων.
  • Επαναφορά των ειδικοτήτων του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και διεύρυνσή τους σε άλλες ειδικότητες.

Ταυτόχρονα από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας ώστε η επόμενη Τοπική ΣΣΕ να περιλαμβάνει:

  • Κατώτερο μισθό ανά κατηγορία ξενοδοχοϋπαλλήλων:

Α’ κατηγορία: 970€, Β’ κατηγορία: 950€, Γ’ κατηγορία: 930€, Δ’ κατηγορία: 900€

  • Απαρέγκλιτη εφαρμογή του 8ωρου – 5ημερου – 40ώρου με δύο συνεχόμενα ρεπό την εβδομάδα και χορήγηση διαλείμματος μισής ώρας μέσα στον ημερήσιο χρόνο δουλειάς.

Όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου

την Πέμπτη 20/6 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί