ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου: Όχι άλλο αίμα εργαζομένων στο βωμό του κέρδους των ξενοδόχων!

Aνακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία  Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Ηρακλείου, με αφορμή τα δύο περιστατικά σε Σταλίδα και Χανιά.

Δείτε: Καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκου σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό ανήλικου σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο – Μία σύλληψη

Κρήτη: Έχασε τη μάχη η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε χωρίς σφυγμό σε ασανσέρ

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της νεαρής κοπέλας στην Κρήτη: Ο ιατροδικαστής κάνει λόγο για εργατικό ατύχημα (Ηχητικό)

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Τα δύο τραγικά περιστατικά με 2 νεαρούς συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους σε Χανιά και Σταλίδα έρχονται να προστεθούν στην μακριά λίστα των εκατοντάδων «εργατικών ατυχημάτων» που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στα ξενοδοχεία της Κρήτης και δεν καταγράφονται πουθενά!

Όμως αυτά ακριβώς τα περιστατικά αποτελούν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!

Αποδεικνύουν περίτρανα ότι η «ανάπτυξη», που επαγγέλλεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και γεύονται οι ξενοδόχοι, το κεφάλαιο συνολικά, πραγματικά τρέφεται από το αίμα της εργατικής τάξης! Η «ανάπτυξη» τους, όπως και η κρίση τους προϋποθέτουν το ξεζούμισμα ως και τη θυσία της ζωής μας και των παιδιών μας!

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ξενοδοχεία είναι ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, όλων των κυβερνήσεων-σήμερα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εξυπηρετούν διαχρονικά την κερδοφορία των ξενοδόχων!

Αυτή ακριβώς η πολιτική θρέφει την εργοδοτική αυθαιρεσία που φτάνει στο σημείο να μην υπολογίζει τη ζωή των εργαζομένων μπροστά στο κυνήγι του κέρδους!

Αυτή ακριβώς η πολιτική θρέφει την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία που απαιτεί υποταγμένο και πειθήνιο εργατικό δυναμικό στους στόχους και τις ορέξεις της!

Αυτή είναι η «κανονικότητα» που γευόμαστε οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία την «επόμενη μέρα χωρίς μνημόνια», που όμως είναι το ίδιο μαύρη όπως και «χτες».

 

Ως εδώ! Κανένα κοινό συμφέρον δεν έχουμε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τους ξενοδόχους!

Η οργή και η αγανάκτηση όλων των συναδέλφων, για τα νέα εργοδοτικά εγκλήματα στον κλάδο μας στα Χανιά και στη Σταλίδα, να μετατραπούν σε οργάνωση και διεκδίκηση!

Με σύνθημα «μπροστά οι ανάγκες μας» να οργανωθούμε σε κάθε ξενοδοχείο, να πάρουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας! Να μετατρέψουμε τα συνδικάτα μας σε οργανωτές της πάλης και της διεκδίκησης μας κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων-ξενοδόχων και την εργοδοτική τρομοκρατία! Να πετάξουμε έξω τους «αξιόπιστους συνομιλητές» ξενοδόχων και κυβερνήσεων, τα τσιράκια της εργοδοσίας, τους κυβερνητικούς κι εργοδοτικούς συνδικαλιστές που καλλιεργούν την αναμονή και την παθητικότητα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και την αυθαιρεσία των ξενοδόχων.

 

Απαιτούμε να επισπευστούν οι δικαστικές διαδικασίες και να πληρώσει η εργοδοσία για τα εγκλήματά της !

Να παλέψουμε για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε ξενοδοχείο!

Να παλέψουμε για Εθνική και Κλαδική Συλλογική Σύμβαση εργασίας με αυξήσεις και μέτρα που να αφορούν το σύνολο της ζωής μας !

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί