Με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συναντήθηκε ο Ηλ. Λυγερός

Συνάντηση  με διοίκηση  του ΕΚΗ είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο -Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα πολλά προβλήματα των εργαζομένων τα οποία, όπως περιέγραψε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς, έχουν να κάνουν κυρίως με τις συνθήκες εργασίας τους, τις ελλείψεις προσωπικού λόγω της αδυναμίας προσλήψεων, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους αλλά και τον σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων. Επίσης στο τραπέζι μπήκαν θέματα κοινωνικής πολιτικής, όπως η λειτουργία παιδικών σταθμών για την φιλοξενία περισσότερων παιδιών εργαζομένων, αλλά και γενικότερα ζητήματα λειτουργίας της πόλης, όπως η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό.

Από τη μεριά του ο κ  Λυγερός τόνισε ότι η στενή συνεργασία των εργαζομένων με τους φορείς που τους εκπροσωπούν πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα καθώς συμβάλει στον περιορισμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρώτοι.

Αναφερόμενος ειδικότερα στους εργαζόμενους στο Δήμο Ηρακλείου και στις επιχειρήσεις του, κάθε μορφής, ο κ Λυγερός υπογράμμισε πως αποτελούν το βασικό μοχλό για την υλοποίηση των σχεδίων κάθε δημοτικής αρχής και πρέπει να διασφαλίζονται οι  σταθερές και ασφαλείς συνθήκες εργασίας τους.

Θέση των Ενεργών Πολιτών, τόνισε ο ίδιος, είναι πως πρέπει να υπάρχει μόνιμη και στενή συνεργασία σε ζητήματα συνεχιζόμενης κατάρτισης και εκπαίδευσης  αλλά και ενημέρωσης με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο μπορεί να έχει και ρόλο συμβουλευτικό στο θέμα του τρόπου πρόσληψης προσωπικού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας  Λυγερός επανέλαβε, τέλος, την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών και των τμημάτων του Δήμου με το αναγκαίο προσωπικό αλλά και την ανάγκη ανασυγκρότησης τους ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη και περισσότερο σύγχρονη η λειτουργία τους  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί