Έκρηξη σε στρατιωτική ακαδημία στην Αγία Πετρούπολη – 3 τραυματίες

Τρία άτομα τραυματίσθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στην Στρατιωτική-Διαστημική Ακαδημία Μοζάισκι στην Αγία Πετρούπολη, τα αιτία της οποίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Οι στρατιωτικοί ανακριτές άσκησαν ποινική δίωξη για απόπειρα δολοφονίας σε σχέση με την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στη Στρατιωτική –Διαστημική Ακαδημία Μοζάισκι στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας.

Στην ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής, γίνεται αναφορά σε ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, όπως τις προσδιορίζει ο Ποινικός Κώδικας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (απόπειρα δολοφονίας δύο η περισσότερων ατόμων με γενικά επικίνδυνο τρόπο).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής, τραυματίσθηκαν τέσσερις στρατιωτικοί, στους οποίους παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, ενώ η ζωή τους είναι εκτός κινδύνου. Παράλληλα αναφέρεται, ότι αυτή την στιγμή διενεργούνται όλες οι ενέργειες εκ μέρους της ανάκρισης για να προσδιορισθούν όλες οι περιστάσεις υπό τις οποίες εξερράγη το απροσδιόριστο αντικείμενο.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 13.30 τοπική ώρα σε κτίριο της διοίκησης».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα «απροσδιόριστο αντικείμενο» εξερράγη σήμερα στη Στρατιωτική-Διαστημική Ακαδημία Μοζάισκι, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις άνθρωποι, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η ζωή τους είναι εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Fontanka, από την έκρηξη κατέρρευσε το κλιμακοστάσιο με αποτέλεσμα να μείνουν οι δόκιμοι εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο.

Την στρατιωτική ακαδημία επισκέφθηκε ο ασκών χρέη κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Αλεξάντρ Μπεγκλόφ, άνδρες της αστυνομίας και τον υπηρεσιών ασφαλείας οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες για τα άιτια της έκρηξης.

Η Στρατιωτική Διαστημική Ακαδημία του Φ. Μοζάισκι είναι ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά ανώτατα πνευματικά ιδρύματα της χώρας. Στην ακαδημία φοιτούν αξιωματικοί των Αεροπορικών Διαστημικών Δυνάμεων και άλλων όπλων, όπως και αξιωματικοί των Ομοσπονδιακών οργάνων εκτελεστικής εξουσίας.

Η εφημερίδα Kommersant έγραψε επίσης ότι αργότερα ρωσικά μμε μετέδωσαν ότι σημειώθηκε μια ακόμη έκρηξη στο αγροτικό πανεπιστήμιο στο Πούσκινο, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν εν μέρει καθώς, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του εν λόγω πανεπιστημίου, εξερράγη ένα δοχείο με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας φοιτητής.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί