Μαξίμου: Να αλλάξουν τον τίτλο τους τα «Νέα» σε «Fake Νέα»

Συγκεκριμένα, όχι ένα αλλά δύο πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ της σημερινής εφημερίδας «τα Νέα», το ρεπορτάζ για τους δήθεν διαλόγους του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Υπουργό Παιδείας, αλλά και αυτό με την περικοπή των συντάξεων, διαψεύστηκαν πανηγυρικά, από τους ίδους τους εμπλεκόμενους, το Πατριαρχείο και τον Ο. Σολτς.

Το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε το πρωτοσέλιδο των Νέων τονίζοντας: 

«Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη.

Μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να διαψευσθεί κατηγορηματικά τόσο από το Πατριαρχείο για τους δήθεν διαλόγους του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Υπουργό Παιδείας, όσο και από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, που χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδό τους για τις συντάξεις «αποκύημα φαντασίας».

Προτείνουμε να αλλάξουν τον τίτλο τους από τα Νέα σε Fake Νέα.»

Διαψεύδει τα «Νέα» το Φανάρι

«Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νίκος Παπαχρήστου.

Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος φέρεται να είπε στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Φανάρι, ότι «δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας».

Διαψεύδει και ο Κ. Γαβρόγλου

«Μετά την κατηγορηματική διάψευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το δημοσίευμα σχετικά με φράσεις που αποδίδονται στον Οικουμενικό Πατριάρχη, η δική μου διάψευση θα ήταν εκ του περισσού. Οφείλω, όμως, να κάνω έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να μην εντάσσουν στις μικροκομματικές τους ιδιοτελείς επιδιώξεις, τις σχέσεις ελληνικής Πολιτείας και Οικουμενικού Πατριαρχείου οι όποιες ήταν και παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένες».

Κατηγορηματικά διαψεύδει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Με κατηγορηματικό τρόπο ο γερμανός υπουργός Οκονομικών Όλαφ Σολτς διέψευσε σημερινό (Δευτέρα) ρεπορτάζ αθηναϊκής εφημερίδας το οποίο υποστηρίζει ότι το Βερολίνο εισηγείται να μην περικοπούν οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων και να μειωθούν ο ΕΝΦΙΑ  και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών προκειμένου να τονωθεί η οικονομία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Deutsche Welle σε συνάντηση με τα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στη γερμανική πρωτεύουσα ο κ. Σολτς δήλωσε ότι «το ρεπορτάζ είναι μόνο εικασίες» και ούτε αποτέλεσε θέμα στη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο στο Βερολίνο. Όπως τόνισε, η συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα ήταν «πολύ καλή και εμπιστευτική». Δεδομένου ότι έχουν συμφωνήσει να τηρήσουν τον εμπιστευτικό χαρακτήρα του περιεχομένου της συζήτησης τους δεν πρόκειται να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Πέραν αυτού είναι όμως της άποψης ότι «η ελληνική κυβέρνηση ενεργεί πολύ λογικά και πολύ έξυπνα.»

Σε μια δεύτερη ερώτηση της Deutsche Welle κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια για το πως θα διαθέτει το ποσό που θα απομένει μετά την αφαίρεση του συμφωνημένου πλεονάσματος ύψους 3,5%, ο κ. Σολτς απάντησε ως εξής: «Τα περιθώρια δράσης είναι κάπως μεγαλύτερα. Όμως δεν είναι και απεριόριστα, προπαντός λόγω του μεγέθους των προβλημάτων» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Απαντώντας προηγουμένως σε άλλη ερώτηση ο Όλαφ Σολτς τόνισε πως είναι «πολύ ευχαριστημένος» που ολοκληρώθηκε το ελληνικό πρόγραμμα και ότι η Ελλάδα μελλοντικά θα καλύπτει τις ανάγκες χρηματοδότησης της στις κεφαλαιαγορές. «Είναι ξεκάθαρο», είπε ακόμη, «πως είναι πολύ σημαντικό να υλοποιούνται τα συμφωνηθέντα», ειδικά ότι αφορά το πλεόνασμα επί του προϋπολογισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί