Εμπλοκή του Αδ. Γεωργιάδη σε υπόθεση διαφθοράς φέρνει στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις σε προσκήνιο και παρασκήνιο προκαλεί το σημερινό (28/9) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το οποίο αναφέρεται σε εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη σε υπόθεση διαφθοράς με διεθνείς διαστάσεις.

Το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος, αναφέρεται σε δημοσιογραφική έρευνα των New York Times η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί και εμπλέκει τον Άδωνι Γεωργιάδη σε υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι New York Times απευθύνθηκαν τόσο  στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη, για να λάβουν απαντήσεις για την δωροδοκία που προέκυψε, όπως αναφέρεται, από την έρευνά τους.

Από τη σπουδή της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» να κάνει πρωτοσέλιδο ένα θέμα που αφορά σε δωροδοκία και διαφθορά του Άδωνι Γεωργιάδη, πριν ακόμα η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα δημοσιεύσει την έρευνά της, είναι προφανές ότι ο υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το Μαξίμου προσπαθούν να χειριστούν επικοινωνιακά τις αποκαλύψεις πριν «σκάσει» η βόμβα των ΝΥΤ με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης διαφθοράς και έτσι να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη.

Και το άκρως ενδιαφέρον θα είναι, όταν οι New York Times δημοσιεύσουν την έρευνά τους, να διαπιστώσουμε εάν οι ισχυρισμοί της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» για τους λόγους που εμπλέκεται ο Γεωργιάδης σε υπόθεση δωροδοκίας και διαφθοράς, ταυτίζονται με την έρευνα της κορυφαίας και έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μυστικές υπηρεσίες, κατά πιθανότητα, της Λιθουανίαςπαρακολουθούν, για λογαριασμό των ΗΠΑ, τον κινεζικό κολοσσό της υψηλής τεχνολογίας Huawei και τις δραστηριότητές του, στην Ευρώπη. Η παρακολούθηση συμπίπτει χρονικά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα,  με την πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ στην εταιρία Huawei, και μέσω αυτής στην Κίνα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εμπλοκή Γεωργιάδη

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι: «Από την παρακολούθηση, από τα λεγόμενα δηλαδή των παρακολουθούμενων, προκύπτει ότι τον Σεπτέμβριο του 2020ο αδελφός του Αδωνι έλαβε ως δώρο από την εδώ αντιπροσωπεία της Huawei ένα λάπτοπ, και πως τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο, ο ίδιος ο Αδωνις ζήτησε υποτίθεται για λογαριασμό μιας τηλεπαρουσιάστριας ένα τηλέφωνο και ένα λάπτοπ. Και πως αργότερα ζήτησε ένα λάπτοπ για τον γιο του, και πως όλα αυτά συνιστούν… δωροδοκία του Γεωργιάδη, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν υπουργός Ανάπτυξης!».

Ο Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρει για ποιο λόγο, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, έγινε η δωροδοκία του Γεωργιάδη από τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Huawei:

«Κατά τους «New York Times» που ακούγεται ότι θα δημοσιεύσουν αυτή την ιστορία (έπειτα από μια σύντομη περιοδεία των διακινητών της σε ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν «τσίμπησαν»), ο Αδωνις δωροδοκήθηκε για να ευνοήσει από τη θέση του την Huawei ώστε να πάρει τη μεγάλη δουλειά του 5G στην Ελλάδα!!!».

Τι ισχυρίζεται ο Γεωργιάδης

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» επικοινώνησε χθες Τετάρτη (27/9) με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του καμία σύμβαση δεν υπέγραψε με την Huawei, ούτε συμφωνία έκανε, ούτε καμιά κινεζική επένδυση υψηλής τεχνολογίας έγινε στην Ελλάδα, ούτε ανάθεση υπήρξε ποτέ.

Για τα τρία laptop και το «έξυπνο» ρολόι, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι τα αγόρασε και έχει και τις αποδείξεις. Οι ΝΥΤ, σύμφωνα πάντα, με τον Γιώργο Παπαχρήστο, θα αναφέρουν ότι ο τότε υπουργός Ανάπτυξης επισκέφτηκε προεκλογικά τα γραφεία της Huawei στην οδό Μιχαλακοπούλου, και συνομίλησε με υπαλλήλους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως μοναδικό «έγκλημά» του, ανέφερε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι:

«Ότι ο παιδικός του φίλος Θ. Ταμβακίδης εργαζόταν στα εδώ γραφεία της εταιρείας, και κάπως έτσι στήθηκε ολόκληρο το εποικοδόμημα της… κωμωδίας που προανέφερα. Διότι παρακολουθώντας τα τηλέφωνα της Huawei οι λιθουανοί πράκτορες φαίνεται να έπεσαν και πάνω σε συνομιλίες του Ταμβακίδη, που έλεγε ότι συναντήθηκε με τον Άδωνη – πράγμα το οποίο για τους πράκτορες, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, πρέπει να συνιστούσε και κρίσιμη… απόδειξη, αν συναντιούνται και πόσο συχνά, δυο παιδικοί φίλοι».
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί