Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού άφησε ο Δήμαρχος (φωτο- βίντεο)

Σε τρία μέτωπα εκτείνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατακαίει από χθες το Κοντοδεσπότι Εύβοιας. Ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στον Αθήνα 9,84 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από εμπρησμό.

“Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα” είπε ο κ. Ψαθάς που δήλωσε αισιόδοξος ότι μέσα στη μέρα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Μόλις ξημέρωσε δύο αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα σηκώθηκαν και άρχισαν ρίψεις νερού καθώς τα μέτωπα της φωτιάς είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν από επίγεια τμήματα της πυροσβεστικής.

Ολονύκτια μάχη

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες με την μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι Εύβοιας. Ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στη φωτιά συνδράμει και η Περιφέρεια Αττικής.

Ολοκληρώθηκε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η εκκένωση του χωριού Σταυρός και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του χωριού. Εκεί αυτή την ώρα έχουν φτάσει λεωφορεία για να παραλάβουν περίπου 150 άτομα, τα οποία θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία για να περάσουν τη βραδιά τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι εξελίξεις μέσα στη νύχτα.

Ήδη στην περιοχή έχουν φτάσει χωματουργικά μηχανήματα τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων όσο και μεγάλα βαριά μηχανήματα από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και προσπαθούν να δημιουργήσουν προστατευτικές ζώνες για τους οικισμούς.

Διακοπή κυκλοφορίας

Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια.Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και οχήματα των δήμων.

Την ίδια ώρα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

 

Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων: Πολύ δύσκολη η φωτιά

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, 4 Ε/Π, 4 Α/Φ & 2 PZL

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί