Φωτιές: Η βροχή εξασθένησε τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια – Μάχη με τις φλόγες στη Γορτυνία (Βίντεο)

«Άνοιξαν» οι ουρανοί το βράδυ της Τετάρτης σε πολλά μέρη της Βόρειας Εύβοιας, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, την ώρα που τα περισσότερα από τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή έχουν πλέον εξασθενήσει.

Η βροχή στην Εύβοια, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι ήταν καταρρακτώδης, ενώ όπως ανέφεραν χρήστες στα social media, οι κάτοικοι χωριών όπως το Πευκί την υποδέχθηκαν με πανηγυρισμούς.

Δείτε το βίντεο από το evima:

Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Μέχρι την παραλιακή ζώνη, από την Αγία Αννα έως και το Αγριοβότανο, έφτασε η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια.

Παράλληλα, συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονταν όλη την ημέρα χθες στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά, στον Αγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, ενώ μικρότερες αντιμετωπίστηκαν στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες.

Εντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες έπληξαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς σήμερα Πέμπτη την Εύβοια από άκρη σε άκρη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους ήταν έντονα, καθώς σημειώνονταν ισχυρές καταιγίδες, με έντονη βροχόπτωση, που συνοδεύονταν από ισχυρούς ανέμους.

Ελπίδες για βροχή στο Γορτυνία

Για 7η ημέρα το πύρινο μέτωπο δοκιμάζει τη Γορτυνία ενώ έχει θέσει σε επιφυλακή πυροσβεστικές δυνάμεις και κατοίκους προκειμένου η φωτιά να μην περάσει και πάλι στην Ηλεία.

ΦΩΤΙΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑ
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στις συνεχείς και πολλές αναζωπυρώσεις που απειλούν τα χωριά της Γορτυνίας και ενώ, ήδη, οι ζημιές που έχουν σημειωθεί είναι μεγάλες με σπίτια, καλλιέργειες και δάση να έχουν γίνει στάχτη.

ΦΩΤΙΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑ
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Όλο το βράδυ η προσπάθεια πυροσβεστών και κατοίκων ήταν να συγκρατήσουν το μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές και ταυτόχρονα να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων εστιών.

ΦΩΤΙΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑ
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρούσαν ακόμα και σε δύσβατα σημεία της ορεινής Γορτυνίας, ενώ στη γειτονική περιοχή του όρους Μαινάλου είχαν δημιουργηθεί από τα μηχανήματα έργου οι αντιπυρικές ζώνες, για να μην πλησιάσει η φωτιά.

Μαζί με τους πυροσβέστες πάλευαν και κάτοικοι, οι οποίοι, με όποια δικά τους μέσα διέθεταν, βρίσκονταν κοντά στους οικισμούς ώστε να προστατεύσουν σπίτια και άλλα οικήματα, που δεν έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί είναι η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις προβλέπονται πιθανές βροχοπτώσεις για την Πέμπτη στην περιοχή και ελπίζω να επαληθευτούν αυτές οι προγνώσεις».

Αττική

Οριοθετημένη και χωρίς να εμπνέει κάποια ανησυχία είναι η φωτιά, που εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή Λάκκες Κυρίλλου στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο εξελίσσεται με ορισμένες μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό, τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και τους περισσότερους δρόμους στους οποίους είχε διακοπεί.

Η πυρκαγιά σήμανε χθες συναγερμό, καθώς στα βορειανατολικό το λεκανοπέδιο μετρά τις πληγές του με την αυτοψία στα καμένα από την πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας, που κατέστρεψε εκατοντάδες σπίτια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί