Βαριές ποινές για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου

Πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους κατηγορούμενους για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, το, Νοέμβριο του 2014.

Οι δικαστές καταδίκασαν τους δύο κατηγορούμενους αλβανικής καταγωγής, Ολτι Ντούλτσε και Αρμπέρ Μπάκο, σε κάθειρξη 23 και 22 ετών αντίστοιχα, δεχόμενοι ότι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, εκτελώντας πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, στο πλαίσιο της αντιδικίας που είχε η ΛΑΓΗΕ με την ENERGA.

Για τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο οι δικαστές αποδέχθηκαν ότι ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 13 ετών, δίνοντας αναστολή μέχρι την έφεσή του, επιβάλλοντάς του ωστόσο τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η ποινή των δύο Αλβανών θα εκτελεστεί άμεσα, καθώς το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην έφεση. Οι δύο κατηγορούμενοι, μετά την έκτιση της ποινής τους, θα απελαθούν και απαγορεύεται να επιστρέψουν στη χώρα για 10 έτη.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους, οι οποίοι δεν ήταν παρόντες στην εκφώνηση της απόφασης και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρούσα υπόθεση φαίνεται να είναι συγκοινωνούντα δοχεία με την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι εμπλέκονται και στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, από τον οποίο φέρεται ότι ζητούσαν χρήματα για να πάρουν πίσω τις επιβαρυντικές καταθέσεις τους σε βάρος του Άρη Φλώρου για την εκδικαζόμενη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Φλώρος βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση της Energa – Hellas Power. Απολογούμενος είχε αρνηθεί ότι έδωσε εκείνος την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου Αντωνόπουλου, στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοί του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα, εκβιάζοντάς τον για να αποσπάσουν χρήματα.

Ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που δολοφονήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, ήταν συνήγορος του Άρη Φλώρου.

Τέλος, σημειώνεται ότι παράλληλα σήμερα αθωώθηκαν οι Παναγιώτης Ευθυμιάδης και Ιωάννης Τσιβελεκίδης, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί αρχικά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.

Μαρία Δήμα, Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί