Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά 9 γνωστών δικηγόρων μετά από τηλεοπτικές τους εμφανίσεις

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος 9 γνωστών δικηγόρων, αναφορικά με τηλεοπτικές εμφανίσεις σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ζήτησε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήσης Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, τα ερευνόμενα αδικήματα είναι «αθέμιτη διαφήμιση» και «παραβίαση μυστικότητας της προανάκρισης».

Η έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες στρέφεται κατά 6 πολύ γνωστών δικηγόρων της Αθήνας, καθώς και 3 της περιφέρειας, οι οποίοι έχουν εμφανιστεί με δηλώσεις τους στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Είχε προηγηθεί μάλιστα ανακοίνωση του ΔΣΑ με την οποία καταδίκαζε τη συμπεριφορά συγκεκριμένων δικηγόρων στα ΜΜΕ, αναφέροντας ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφασίστηκε η κίνηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής διερεύνησης.

«Το ΔΣ του ΔΣΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να αποφεύγουν τοποθετήσεις που παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων. Τέτοιες συμπεριφορές απάδουν του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος, προκαλούν την κοινωνία και αμαυρώνουν την εικόνα του σώματος», σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την οποία ο ΔΣΑ καλούσε τον πρόεδρο του πειθαρχικού να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός προχώρησε χθες σε αιχμηρή ανάρτηση.

«Ενημερώνω όλους τις/τους συναδέλφους που βγαίνουν σε διάφορα ΜΜΕ για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αναφερόμενοι σε αστικές αποζημιώσεις και ποινικές ευθύνες ότι στο σημερινό ΔΣ λάβαμε απόφαση αντίθεσης και αποδοκιμασίας όποιων συμπεριφορών εκθέτουν το λειτούργημά μας. Τους καλούμε να αποφύγουν τοποθετήσεις που υπερβαίνουν την νομική ενημέρωση και “προσεγγίζουν” σε στάσεις απάδουσες του Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων» σημείωνε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί