Με ΜΑΤ και χημικά η νέα «κανονικότητα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη (Βίντεο)

Ο υπουργός Εργασίας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αλλά τους “υποδέχθηκε” με ΜΑΤ και χημικά 

Τη βία επιστράτευσε η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Δείτε επίσης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό – Ένταση και χημικά στο υπ. Εργασίας (Φωτογραφίες)

Συγκεκριμένα, η αστυνομία «απάντησε» με ρίψη χημικών, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου Εργασίας, στο αίτημα των εργαζομένων να ανοίξει η πόρτα του υπουργείου και να συναντηθούν με τον Γ. Βρούτση, το μεσημέρι της Πέμπτης 28/5/20.

Μάλιστα, σύμφωνα με το 902.gr, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση και η επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές, προσήλθε στο υπουργείο η γ.γ. Άννα Στρατινάκη. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις κλειστές πόρτες του υπουργείου και την επίθεση της αστυνομίας. Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε και ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Στην «υποδοχή» των εργαζόμενων αντέδρασε με αιχμηρό σχόλιο και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης:

«Ο Υπουργός Εργασίας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και  τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αλλά τους “υποδέχθηκε” με ΜΑΤ και χημικά.

Αυτή είναι η νέα “κανονικότητα” της κυβέρνησης που ομολόγησε άλλωστε με κυνισμό ο κ. Μητσοτάκης όταν αντίκρισε απολυμένους στη Θεσσαλονίκη».

Θυμίζουμε σχετικά ότι, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το ειρωνικό σχόλιο που επεφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Θεσσαλονίκη για απολυμένους του διαγωνισμού 3Κ του ΑΣΕΠ. Την ώρα που φώναζαν «απολύσεις για τους εργάτες και στους εργολάβους κάνετε τις πλάτες» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε γελώντας ειρωνικά, «επανήλθαμε στην κανονικότητα»:

Δείτε ακόμη: «Επανήλθαμε στην κανονικότητα», η ειρωνική απάντηση Μητσοτάκη σε απολυμένους στη Θεσσαλονίκη! (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί