Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό – Ένταση και χημικά στο υπ. Εργασίας (Φωτογραφίες)

Ένταση σημειώθηκε μετά τις 12:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου έφτασαν εργαζόμενοι από το χώρο του επισιτισμού και του τουρισμού, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην λεωφόρο Αμαλίας. 

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα, συγκρούστηκαν με μικρή ομάδα αστυνομικών, που ήταν στην είσοδο και στη συνέχεια μέσα από τα κάγκελα της εισόδου τους έριξαν χημικά.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων του νομού Αττικής, πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη του κλάδου, υπό την βαριά σκιά της υγειονομικής κρίσης.

«Θέλουμε εργασία και όχι ανεργία» είναι το κεντρικό μήνυμα των συγκεντρωμένων .

Το παρόν στο συλλαλητήριο έδωσε και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, οι οποίοι ξεπερνούν τις 400.000, ζητούν:

-Να μην εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα, να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων

-την επαναπρόσληψη όλων των εποχικών

-επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας

-αναστολή πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων, καθώς και μηδενικά δημοτικά τέλη

Τη σκυτάλη των αντιδράσεων θα πάρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, με συλλαλητήριο στις 10 Ιουνίου μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί