ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Τα δύο πρόσωπα του Ιανού (κ. Μητσοτάκη) για το ΕΣΥ

Ανακοίνωση της ΟΜ Υγειονομικών της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου:

Πριν λοιπόν …αλέκτωρ φωνήσαι, έπεσαν για άλλη μια φορά οι μάσκες. Ο κος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξη του στο Star και στην κα Ζαχαρέα αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του Ιανού.

Ξέχασε το ΕΣΥ που χειροκροτούσαμε στα μπαλκόνια με προτροπή της συζύγου του.

Ξέχασε το υγειονομικό προσωπικό που αποθέωνε αυτός και όλα τα ΜΜΕ. Αυτό που στάθηκε όρθιο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή Αυξημένης Φροντίδας, στα Τμήματα Επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία αναφοράς, που εισέπραττε χάδια, φιλιά, αγάπη, σεβασμό από όλη την Ελληνική κοινωνία.

Αυτό το ΕΣΥ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Στο νέο ΕΣΥ, κατά το όραμα του, κεντρική θέση θα έχει όχι η ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό, αλλά η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Και με βάση αυτή την αντίληψη προβάλουν ως αυτονόητα σειρά ερωτημάτων: γιατί να παρέχουμε εργαστηριακές και παρακλινικές – απεικονιστικές εξετάσεις, όταν μπορούμε να τις αγοράσουμε από τον ιδιώτη; Γιατί τα νοσοκομεία να έχουν αξονικούς, μαγνητικούς τομογράφους, μηχανήματα ακριβά, γιατί να επενδύουμε στην υγεία όταν μπορεί ο ιδιώτης;

Ό,τι έφθειρε το ΕΣΥ, ό,τι έφθειρε τα ασφαλιστικά ταμεία, ό,τι δημιούργησε την διαφθορά, τον χρηματισμό, ό,τι συνέβαλε στην δημιουργία του τεράστιου δημόσιου χρέους, από τα τέλη του 1990 έως την χρεωκοπία του 2010ό,τι υποβάθμισε το ΕΣΥ και αναβάθμισε την κερδοσκοπία των ιδιωτών, αυτό ξαναφέρνει στο τραπέζι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παραβλέποντας την ίδια ώρα ότι όλοι οι οικονομικοί αναλυτές (και ακραιφνώς νεοφιλελεύθεροι μέσα σ’ αυτούς), στο ξέσπασμα της πανδημίας παγκοσμίως, επεσήμαναν την σημασία των δημόσιων συστημάτων υγείας, όχι μόνο για το απολύτως προφανές, δηλαδή την προάσπιση της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών που πληρώνουν αυτές τις υπηρεσίες και τις υποδομές, αλλά την σημασία ενός συστήματος υγείας ως πυλώνα οποιασδήποτε οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Παραβλέποντας επίσης ότι η ίδια η κυβέρνηση υπό τον πανικό της πανδημίας, υποσχόταν ότι θα ενισχύσει το ΕΣΥ σε υλικό, εξοπλισμό και σε ανθρώπους.

Τώρα λοιπόν που νοιώθουν ασφαλείς με τον έλεγχο της πανδημίας, δείχνουν χωρίς καμία αιδώ για άλλη μια φορά ότι αυτά που έλεγαν και έκαναν  δεν τα εννοούσαν ή αν το θέλετε …λάθος τα καταλάβαμε εμείς οι πληβείοι!

Ευθύνη του καθενός χρήστη υγείας αλλά και των εργαζομένων υγειονομικών είναι να αντιληφθούν τον εμπαιγμό.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί