Qatargate: Παραμένει στη φυλακή ο Ταλαμάνκα – Aναβλήθηκε η απόφαση για Παντσέρι

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Nικολό Φιγκά -Tαλαμάνκα και Πιερ Αντόνιο Παντσέρι εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου και μεταδίδει η ανταποκρίτρια της efsyn.gr στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, «η χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού που είχε επιβληθεί» στην περίπτωση του γενικού διευθυντή της ΜΚΟ No Peace Without Justice από το προδικαστικό συμβούλιο, τροποποιήθηκε σε απλή παράταση της προφυλάκισης.

Η ΜΚΟ —που επικεντρώνεται στη διεθνή ποινική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική— συνδέεται με την Fight Impunity, την οργάνωση του Αντόνιο Παντσέρι που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου διαφθοράς που έχει ταρακουνήσει συθέμελα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστικού συμβουλίου να αφήσει ελεύθερο τον Ταλαμάνκα με ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Στο μεταξύ, «κατόπιν αιτήματος του Αντόνιο Παντσέρι, η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου 2023. Προς το συμφέρον της έρευνας», επισημαίνει η ομοσπονδιακή εισαγγελία, «δε θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί