Ν. Ηλιόπουλος: Να διακόψει για λίγο τις διακοπές του ο Κ. Μητσοτάκης και να πάρει πίσω τους ρεβανσισμούς απέναντι στους καλλιτέχνες

Να σταματήσει για λίγο τις διακοπές του και να πάρει πίσω τους ρεβανσισμούς απέναντι στους καλλιτέχνες, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή με τη σημερινή μαζική κινητοποίηση των ανθρώπων του Πολιτισμού ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνών στον βαθμό των απολυτήριων λυκείου.

Δείτε επίσης: Στην Κρήτη ο κ. Διακοπούλης, που πρωθυπουργεύει- Ομολογεί ότι ξεκουράάάζεται, από βουνό σε θάλασσα! (φωτο)

Ο Ν. Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα που εκτός των άλλων «παραβιάζει βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα» των ανθρώπων του Πολιτισμού, ζητεί την κατάργησή του προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία».

«Οι υπόνοιες που διατυπώνονται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι ήδη σχεδιάζονται να ιδρυθούν δύο δραματικές σχολές στο πλαίσιο λειτουργίας κολεγίων, αν γίνουν πραγματικότητα, θα επιβεβαιωθεί για μια φορά ακόμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την υπουργό των κολεγίων κα Κεραμέως, ξεπουλάνε τα πάντα προς όφελος φίλων ιδιωτών σαν η χώρα να αποτελεί ιδιοκτησία τους», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το Προεδρικό Διάταγμα εξισώνει τις σπουδές των ανθρώπων του Πολιτισμού με το απολυτήριο λυκείου και τους κατατάσσει στους ανειδίκευτους εργάτες.

Οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν τους θεωρεί επαγγελματίες, αλλά κάποιους περίεργους που κάνουν το χόμπι τους», αφού νομοθετεί την εξίσωση των πτυχίων των αποφοίτων των δραματικών σχολών, των ωδείων, των κινηματογραφικών σχολών και των σχολών χορού με απλούς αποφοίτους λυκείου.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό διεκδικούν την άμεση ανάκληση του προεδρικού διατάγματος και την αντικατάσταση της διαβάθμισης ΔΕ με ΤΕ και ΠΕ όπως ίσχυε μέχρι τώρα, την διαβάθμιση των καλλιτεχνικών σχολών και τέλος την ίδρυση ανώτατων δημόσιων τμημάτων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η δήλωση του Ν. Ηλιόπουλου:

«Η σημερινή μαζική κινητοποίηση των ανθρώπων του πολιτισμού απέναντι στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει κατάφωρα τα πτυχία των καλλιτεχνών στον βαθμό των απολυτήριων λυκείου και παραβιάζει βάναυσα τα εργασιακά τους δικαιώματα, δείχνει ότι πλέον η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία.

Οι υπόνοιες που διατυπώνονται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι ήδη σχεδιάζονται να ιδρυθούν δύο δραματικές σχολές στο πλαίσιο λειτουργίας κολεγίων, αν γίνουν πραγματικότητα, θα επιβεβαιωθεί για μια φορά ακόμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την υπουργό  των κολεγίων κα Κεραμέως, ξεπουλάνε τα πάντα προς όφελος φίλων ιδιωτών σαν η χώρα να αποτελεί ιδιοκτησία τους.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να διακόψει για λίγο τις διακοπές του, να πάρει πίσω τους ρεβανσισμούς απέναντι στους καλλιτέχνες, να τους ακούσει προσεκτικά και να καταργήσει, πριν από τη νέα χρονιά, το εν λόγω κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί