Ζητούν εξηγήσεις από τον δήμαρχο Ηρακλείου για τις εξελίξεις στη ΔΕΠΤΑΗ, με την παραίτηση Σχοιναράκη

Τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στη ΔΕΠΑΝΑΛ, μετά και την παραίτησης της μέχρι πρόσφατα προέδρου Βαγγελιώς Σχοιναράκη, ζητούν 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης με ανοικτή επιστολή στον δήμαρχο Ηρακλείου.

Την επιστολή υπογράφουν οι παρατάξεις, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5»,  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ»,  «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» και  «ΣΥΝ ΠΡΑΞΗ  ΔΗΜΟΤΩΝ».

Ανοικτή επιστολή   

Προς  τους    Δήμαρχο  Ηρακλείου  –  πρόεδρο  Δημ.  Συμβουλ.   

Θέμα :  Εξελίξεις στην ΔΕΠΑΝΑΛ   και   αίτημα  σύγκλισης  Δημοτικού Συμβουλίου  

Κύριε Δήμαρχε

Εδώ και αρκετούς μήνες, με παρεμβασεις  μας, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για  πολλά «σύννεφα» που είχαν δημιουργηθεί στην διαχείριση των θεμάτων της μεγαλύτερης Δημοτικής Επιχείρησης ( ΔΕΠΑΝΑΛ ). Οι τελευταίες ιδιαίτερα εξελίξεις               ( παραίτηση  της προέδρου, οι κατηγορίες για παράκεντρα εξουσίας κ.α  ), προκαλούν για άλλη μια φορά προβληματισμό και  θλίψη. 

Η συζήτηση των θεμάτων της ΔΕΠΑΝΑΛ που έτσι κι αλλιώς έχει ζητηθεί εδώ και πολλούς μήνες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, επιβάλλεται πλέον να γίνει Άμεσα και σε Αυτοτελή συνεδρίαση

Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις καθήκον της Δημοτικής Αρχής προς όλους τους δημότες αποτελεί  και η  δημοσιοποίηση  της επιστολής παραίτησης της Προέδρου. 

Επίσης εντύπωση  προκαλεί η   εσπευσμένη αντίδραση  των  δύο αντιπροέδρων (διορισμένοι – μη αιρετοί ) για άμεση σύγκλιση του ΔΣ της εταιρείας με στόχο την εκλογή νέου προέδρου, χωρίς ενημέρωση και απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου (σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ) που είναι  ο κύριος μέτοχος   της πολυμετοχικής εταιρείας.  

Οι  Δημοτικές παρατάξεις

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  3-7-5

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

ΣΥΝ ΠΡΑΞΗ  ΔΗΜΟΤΩΝ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί