Η αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή της Κρήτης

Με κοινή Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, οι Βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανόλης Θραψανιώτης, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, κατέθεσαν την επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων Ιεράπετρας, Σητείας, Τυμπακίου, Σελίνου, με την οποία αναδεικνύονται τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή που απορρέουν από την υπέρογκη αύξηση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η αγροτική παραγωγή βασίζεται κατά κόρον στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς δεν νοείται εκσυγχρονισμός της παραγωγής διαδικασίας χωρίς αυτήν. Με τις τελευταίες όμως δυσάρεστες εξελίξεις στην τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας, όλα τα παραπάνω παύουν να υφίστανται. Ο παραγωγός αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο συνολικό κόστος, ενώ η ταυτόχρονη αύξηση στις τιμές των εφοδίων, στις υπηρεσίες μεταφοράς αλλά κυρίως της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, δημιουργεί ένα εκρηκτικό συνδυασμό που οδεύει στην ραγδαία συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα. Επιπλέον, ο εξαγωγικός προσανατολισμός των αγροτικών προϊόντων τίθεται εκτός πλάνου λόγω ελλείψεως ανταγωνιστικότητας σε σχέση με άλλες χώρες.

Οι Βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους συναρμόδιους Υπουργούς να ανταποκριθούν στο αίτημα των Αγροτικών Συλλόγων αυξάνοντας το ποσοστό επιδότησης στην τιμή της ηλεκτρονικής ενέργειας για το αγροτικό τιμολόγιο έτσι ώστε να εξομοιωθεί με την αδιανόητη αναπροσαρμογή που επιβλήθηκε ξαφνικά από την ΔΕΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί