Ηράκλειο: Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για τα οικονομικά και προαναγγέλλει κοινή κάθοδο στις εκλογές

Οι παρατάξεις Κουράκη, Λυγερού, Σχοιναράκη, Ινιωτάκη, Κουκιαδάκη εξαπολύουν βέλη κατά της δημοτικής αρχής, σημειώνοντας πως το οικονομικό τέλμα του δήμου Ηρακλείου δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Πέραν από το συγκεκριμένο σοβαρό θέμα για το οποίο εγκαλούν τη δημοτική αρχή Λαμπρινού, οι 5 παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης (πλην της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του ΚΚΕ, δηλαδή) στην ουσία θέτουν το θέμα της επόμενης μέρας στο δήμο Ηρακλείου, αντιμετωπίζοντάς το με κοινό τρόπο:

Σύντομα οι Ηρακλειώτες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα: «Ποτέ ξανά τέτοια διοίκηση στον Δήμο Ηρακλείου», αναφέρουν στην ουσία προαναγγέλλοντας την κοινή τους στάση και συνεργασία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Αναλυτικά:


Ως αναμενόμενη εξέλιξη περιγράφουν οι πέντε παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο δήμος Ηρακλείου, σύμφωνα με έγγραφο-“φωτιά” της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις Κουράκη, Λυγερού, Σχοιναράκη, Ινιωτάκη και Κουκιαδάκη εξαπολύουν βέλη προς τη δημοτική αρχή σημειώνοντας πως η εξέλιξη αυτή ούτε τυχαία ήταν, ούτε ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε. Τονίζουν μάλιστα ότι η πρόβλεψη για αυτή την εξέλιξη είχε επισημανθεί και για αυτό το λόγο καταψήφισαν τη σχετική εισήγηση.

Η ανακοίνωση των “5”

Το μετέωρο βήμα των οικονομικών του Δήμου μας.

Δεν είναι τυχαία η εξέλιξη των οικονομικών του Δήμου και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται.

Δυστυχώς για όλους εμάς δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» καθώς αυτές οι προβλέψεις είχαν επισημανθεί από όλους μας, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού και ήταν και ένας λόγος που δεν τον ψηφίσαμε.

Οι απευθείας αναθέσεις, η δημιουργία Οργανισμών με ροή χρηματοδοτήσεων που δαπανώνται χωρίς ελέγχους από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι ατομικές πολιτικές χωρίς Ολοκληρωμένο Σχεδιασμό και Προγραμματισμό οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Η Δημοτική Αρχή συνολικά, με τις συνεργαζόμενες παρατάξεις είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση. Το έλλειμα των 14 εκ του 2022 που με μαθηματική ακρίβεια θα επαναληφθεί και φέτος οδηγεί τον Δήμο στον μηδενισμό των τραπεζικών του αποθεμάτων.

Και έτσι δίπλα στα προβλήματα της ΔΕΥΑΗ και της ΔΕΠΑΝΑΛ, προστίθεται και το οικονομικό αδιέξοδο που διαφαίνεται για τον Δήμο Ηρακλείου.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Δημοτικής Διακυβέρνησης του κ. Λαμπρινού και των συνεργαζόμενων παρατάξεων. Δεν αξίζει στο Ηράκλειο τέτοια προοπτική, ούτε τέτοιοι «μελλοντικοί» σωτήρες.

Σύντομα οι Ηρακλειώτες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα: «Ποτέ ξανά τέτοια διοίκηση στον Δήμο Ηρακλείου».

Οι Παρατάξεις

Ηράκλειο 3.7.5

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες

Συνεργασία για το Ηράκλειο

Συν + Πράξη Δημοτών Ηρακλείου

Ηράκλειον Αξίζει

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί