Ηράκλειο: Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο του πρωτοπόρου γιατρού του ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Τσέτη

Η ιατρική κοινότητα της Κρήτης θρηνεί την απώλεια ενός πρωτοπόρου επιστήμονα του Καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας Δημήτρη Τσέτη, που υπηρέτησε επί χρόνια το ΠΑΓΝΗ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ο 62χρονος Δημήτρης Τσέτης ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα της επεμβατικής ακτινολογίας, έχοντας διακριθεί για την επιστημονική του γνώση και το έργο του σε αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό κλάδο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Δημήτρη Τσέτη θα ψαλεί τη Δευτέρα, στις 16:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά.

Τον πρωτοπόρο επιστήμονα αποχαιρετά με ανάρτησή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Κοντάκη:

Για την απώλεια του Καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας Δημήτρη Τσετη

Ο Δημήτρης Τσετης έφυγε πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι, ξαφνιάζοντας όλους όσοι τον ξέραμε να αγωνίζεται ενάντια στην ασθένεια και στο θάνατο πολλά χρονια τώρα. Απέναντι στις ασθένειες των ανθρώπων που θεράπευε συνήθως ήταν νικητής. Το τελευταίο διάστημα πάλεψε για τον ίδιο με σθένος και αξιοπρέπεια, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο Δημήτρης ανήκει στους πρωτεργάτες της επεμβατικής ακτινολογίας όχι μόνο στην Κρήτη, όπου πρόσφερε αποτελεσματικά και με αυταπάρνηση, αλλά και στην Ελλάδα. Με διεθνή καταξίωση. Επιστήμονας υψηλού κύρους. Θεράπευσε πολλούς εκθέτοντας διαρκώς εαυτόν σε κίνδυνο. Ανεκτίμητη η προσφορά του.

Ο Δημήτρης δεν αρνήθηκε ποτε να προσφέρει. Ανά πάσα στιγμή θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μια μεγάλη αιμορραγία ασθενούς, που τον καλούσαμε να έρθει. Δεν είχε ποτε σχόλες ο Δημήτρης. Απλός και καταδεκτικός, σεμνός, αλλά ικανός.

Εμείς που τον ζήσαμε στο ΠαΓΝΗ και στην Ιατρική όλα τα χρόνια βρισκόμαστε ξαφνικά αντιμέτωποι με ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Δημήτρη θα μας λείπεις !!!

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου μας Δημήτρη.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί