Τα “Νέα” (στήριγμα του Μητσοτάκη) “διώχνουν” από την κυβέρνηση Γεωργιάδη και Πέτσα!

«Πυρκαγιά» ανάβει στο κυβερνητικό στρατόπεδο το πρωτοσέλιδο των «Νέων» του Σαββατοκύριακου, καθώς μέχρι τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ αυτό δεν έχει υπάρξει ούτε διάψευση από το Μαξίμου!

Ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναλύει τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και μιλά για δυο υπουργούς που είναι έτοιμοι να αντικρίσουν «κόκκινη κάρτα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συγκεκριμένα τους Άδωνη Γεωργιάδη και Στέλιο Πέτσα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Εκλογές δεν γίνονται, αλλά με αυτή την κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές, όποτε και αν πραγματοποιηθούν; Είναι μια εκλογική κυβέρνηση αυτή; Δεν ξέρω τι είναι αυτό που δίνει τη βούλα «εκλογική» σε μια κυβέρνηση. Προκειμένου μάλιστα για την κυβέρνηση Κυριάκου, είναι προφανές ότι ο «πάγκος» δεν έχει και τίποτε λαμπερά ονόματα για να χρησιμοποιηθούν και να πεις ότι απέκτησε «λούστρο» το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ασε δε που σε περιόδους που δεν είναι καλά τα πράγματα, το εγχείρημα «ανασχηματισμός» μοιάζει με σχοινοβασία με 9 μποφόρ και χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Επειτα όπως έλεγε και ο μπαμπάς του Κυριάκου, ο Κώστας Μητσοτάκης, τον οποίο ο μικρός Μητσοτάκης άκουγε με προσοχή, την εποχή που ο μπαμπάς ήταν πρωθυπουργός, ο ανασχηματισμός δημιουργεί δύο κατηγορίες δυσαρεστημένων: είναι όσοι φεύγουν από την κυβέρνηση και – κυρίως – όσοι προσδοκούσαν να αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα, αλλά δεν ανέλαβαν. Και αυτοί είναι και οι περισσότεροι. Είναι λοιπόν εποχή, συν τοις άλλοις, να δημιουργείς και τέτοιου είδους προβλήματα; Δεν είναι. Εξού και δεν πρόκειται να τον επιχειρήσει, πολύ περισσότερο την ώρα που είναι ανοιχτά τόσα μέτωπα…

Επιπλέον, ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από την απόδοση των περισσότερων, αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στους συνομιλητές του, και ειδικότερα από την απόδοση εκείνων που έχει στοχοποιήσει η αντιπολίτευση – Παιδείας, Πολιτισμού, Οικονομικών, μερικώς Υγείας, Εξωτερικών (!), Αμυνας κ.λπ.

Κόκκινη κάρτα για δύο

Είμαι υπουργός, και διαβάζοντας όλα αυτά, μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος; Και όχι μόνο να κοιμάμαι ήσυχος, αλλά να χαλαρώνω τόσο ώστε πού και πού (ή και συχνότερα) να εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις οι οποίες δεν είναι κατ’ ανάγκην και στη «γραμμή»;

Θα απαντήσω ευθαρσώς: όχι. Γιατί ανασχηματισμό μπορεί να μην επιχειρήσει ο πρόεδρος Κυριάκος, αλλά είναι έτοιμος – έτοιμος! – να επιχειρήσει… λακτισμό (σουτ κανονικό, με το κουτουπιέ στα «γεμάτα») από την κυβέρνηση, ορισμένων υπουργών, οι οποίοι ανήκουν στην προηγούμενη κατηγορία. Πρόκειται για υπουργούς, οι οποίοι είναι στο παρά ένα να αντικρίσουν την κόκκινη κάρτα, μιας και έχουν προειδοποιηθεί ήδη, ορισμένοι από αυτούς, με κίτρινη – η χρήση ποδοσφαιρικών όρων προφανέστατα έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο πρόεδρος (Κυριάκος) κάθε Σάββατο ασκείται, με τους συμμαθητές του, στο ποδόσφαιρο, και είπα να συμβαδίσω την είδηση με αυτό. Πόσοι έχουν πάρει κίτρινη κάρτα από το υπουργικό σχήμα, δεν έχω ακριβή αριθμό. Θα έλεγα ίσως ότι ο πρόεδρος Κυριάκος «έχει μοιράσει πολλές». Οτι όμως είναι κοντά στο να δείξει δύο κόκκινες, αυτό μπορεί να το αναφέρω. Διότι ενώ έχουν προειδοποιηθεί, εξακολουθούν να έχουν την ίδια στάση. «Εδιωξα τον Σπήλιο (Λιβανό) που είναι προσωπικός μου φίλος», αναφέρει συχνά, «πλην όμως δεν αποκωδικοποίησαν σωστά το μήνυμα όλοι».

Αυτοί που δεν «αποκωδικοποίησαν» το μήνυμα λοιπόν, εξακολουθούν να γυρίζουν τα κανάλια, να κάνουν δηλώσεις επί παντός του επιστητού, να ανακατεύονται σε ξένα χωράφια, να διατυπώνουν απόψεις για πολιτικές που εφαρμόζονται ή να «καίνε» άλλες στις οποίες εκείνος έχει επενδύσει πολιτικά. Και αυτό τον έχει κάνει έξω φρενών.

Ποιοι είναι αυτοί; Δεν είμαι στο μυαλό του Κυριάκου. Αλλά αν με έλεγαν Αδωνη (Γεωργιάδη) θα ανησυχούσα πολύ. Γιατί ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία. Και «δεν κάνει ζημιά μόνο στον εαυτό του (με τις συνεχείς δηλώσεις), κάνει ζημιά και στην κυβέρνηση». Ασε που κάνει και λάθη, σοβαρά. Οπως τις προάλλες, που εμφανίστηκε σε τοπικό κανάλι της Αττικής για να μιλήσει για τον «ήρωα» Αντώνη Σαμαρά, και τον αγώνα που έδωσε για τη «διάσωση της χώρας». Και ο Κυριάκος δεν κάνει αγώνα; Θα τον ρωτούσε κάποιος…

Τέλος πάντων. Και Στέλιο Πέτσα αν με έλεγαν επίσης θα ανησυχούσα ιδιαίτερα. Αυτός ανήκει στην υποκατηγορία «φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν», όπως τελευταία που «ανήγγειλε» τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί