ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για συνέντευξη Μητσοτάκη στο Bloomberg: «Η ακροδεξιά είτε βρίσκεται εντός του κόμματός του, είτε αποτελεί δορυφόρο του»

“Μόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει τέτοιο θράσος ώστε να ισχυριστεί πως είναι ευχαριστημένος για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν την Υγεία. Σε ποια χώρα ζει, αλήθεια;”

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε σε συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τους, πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τις «μεταρρυθμίσεις» και την άνοδο της ακροδεξιάς, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παρ’ όλο που έχουν περάσει ήδη τρεις μέρες από την κάλπη των ευρωεκλογών, η οποία καταβαράθρωσε τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ, ο αρχηγός της, Κυρ. Μητσοτάκης, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Παράλληλα, όσον αφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι θα επιδιώξει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξηγεί ότι αυτές αφορούν στην «περαιτέρω διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας».

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι είναι ευχαριστημένος για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν στην Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναρωτιέται σε ποια χώρα ζει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει σε ό,τι αφορά την κατανομή των πόρων:

«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο τους έχει διαχειριστεί η κυβέρνησή του. Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως υπάρχουν κι άλλοι που συμφωνούν μαζί του. Κι αυτοί είναι όλοι οι μεγαλόσχημοι φίλοι της κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν πάρει τη μερίδα του λέοντος, αφήνοντας, κυριολεκτικά, ψίχουλα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Τέλος σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ανησυχεί από την άνοδο της άκρας Δεξιάς, η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό συμβαίνει «γιατί η άκρα Δεξιά στη χώρα μας είτε κατοικοεδρεύει εντός του κόμματος του είτε αποτελεί δορυφόρο του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Παρ’ όλο που έχουν περάσει ήδη τρεις μέρες από την κάλπη των ευρωεκλογών, η οποία καταβαράθρωσε τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ, ο αρχηγός της, Κυρ. Μητσοτάκης, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα επιδιώξει να συνεχίσει τις “μεταρρυθμίσεις” που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του, δηλαδή την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ενώ διαπίστωσε πως η κυβέρνησή του τα έχει πάει καλά, παρότι έχασε 13 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, για τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο τους έχει διαχειριστεί η κυβέρνησή του, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως υπάρχουν κι άλλοι που συμφωνούν μαζί του. Κι αυτοί είναι όλοι οι μεγαλόσχημοι φίλοι της κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν πάρει τη μερίδα του λέοντος, αφήνοντας, κυριολεκτικά, ψίχουλα για τις μικρές μεσαίες επιχειρήσεις.

Από ΄κει και πέρα, μόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει τέτοιο θράσος ώστε να ισχυριστεί πως είναι ευχαριστημένος για τα κονδύλια του Ταμείου που αφορούν την Υγεία. Σε ποια χώρα ζει, αλήθεια;

Κατανοούμε, τέλος, το γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ανησυχεί από την άνοδο της άκρας Δεξιάς. Κι αυτό γιατί η άκρα Δεξιά στη χώρα μας είτε κατοικοεδρεύει εντός του κόμματος του είτε αποτελεί δορυφόρο του».

Η συνέντευξη Μητσοτάκη στο Bloomberg

«Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με 28% και αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο από το σύνολο του ποσοστού του δεύτερου και του τρίτου κόμματος και έτσι παραμένουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Και συνέχισε: «Και αν λάβετε υπόψιν σας ότι αυτές οι εκλογές έγιναν έναν χρόνο μετά την διπλή εκλογική αναμέτρηση των εθνικών εκλογών καταγράφεται μια αξιοσημείωτη εκλογική κόπωση. Είχαμε επίσης πολύ χαμηλή συμμετοχή της τάξης του 40% και πιστεύω ότι καταγράφηκε και ένας βαθμός δυσαρέσκειας καθώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης. Εκλεγήκαμε για να εφαρμόσουμε ένα επιθετικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τα επόμενα τρία χρόνια της θητείας μας και αυτό πρέπει να κάνουμε. Έχουμε άλλα τρία χρόνια χωρίς εκλογές και θα κριθούμε για τις επιδόσεις μας το 2027. Σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες πολιτικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες αλλά εμείς το αποφύγαμε αυτό και παραμένουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα».

Όσον αφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς στην ΕΕ ο πρωθυπουργός τόνισε: «Αν το δείτε σε πλήρη καταγραφή το ΕΛΚ το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα αύξησε τα ποσοστά του και θα έλεγα ότι μαζί με τους φιλελεύθερους και του σοσιαλιστές το ευρωπαϊκό κέντρο άντεξε. Όντως υπήρξε άνοδος της ακροδεξιάς στις δυο μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης αλλά όχι σε όλη την ήπειρο. Οπότε νομίζω ότι υπάρχει μια δόση υπερβολής σε όλη αυτή τη συζήτηση για στροφή στην ακροδεξιά στο σύνολο της ηπείρου μας. Αν δείτε τους συσχετισμούς στο ευρωκοινοβούλιο θα διαπιστώσετε ότι τις κρίσιμες αποφάσεις θα λαμβάνουν τις τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές οικογένειες».

Ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση Μακρόν για πρόωρες εκλογές στη Γαλλία λέγοντας ότι έχουμε στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλία και θα ήταν απρεπές να σχολιάσει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. «Θα αρκεστώ στο ότι είμαι ευτυχής που η Ελλάδα δεν αποτελεί σημείο κρίσης και συζήτησης στην Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά

Δήλωσε πεπεισμένος για την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν. Για τους συσχετισμούς και τις συμμαχίες τόνισε: «Αν υπάρχουν κόμματα ή κυβερνήσεις που θέλουν να στηρίξουν την υποψηφιότητά της είναι καλοδεχούμενες αλλά δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για στήριξη από ομάδες δεξιά του ΕΛΚ. Είναι καλό για την Κομισιόν να έχει μια συνέχεια».

Για τη στήριξη στην Ουκρανία: Δεν θα κάνουμε τίποτα που θα θέτει σε κίνδυνο την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας.

Χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ένα επιτυχημένο εργαλείο στήριξης. Η ελληνική οικονομία δεν βασίζεται μόνο στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς όπως η τεχνολογία, οι επενδύσεις κτλ. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζουμε προσπαθούν να αλλάξουν το μείγμα της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά είναι η μείωση της ανεργίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί