Φεστιβάλ πολιτισμού «Βενεράτο 2024»: Ένα τριήμερο με γεύσεις αρώματα και ήχους παράδοσης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βενεράτου η Περιφέρεια Κρήτης  και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ηράκλειο του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζουν ένα τριήμερο με γεύσεις αρώματα και ήχους  παράδοσης.

Ένα μοναδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βενεράτο του Δήμου Ηρακλείου από την Παρασκευή 14/6 έως Κυριακή 16/6.Το Φεστιβάλ το διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βενεράτου Απόλλων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ηράκλειο του Δήμου Ηρακλείου, συμπεριλαμβάνει μαγειρέματα, ξενάγηση στο ιστορικό μοναστήρι της Παλιανής,  στα Μινωικά πατητήρια, γευσιγνωσία κρασιών από τα οινοποιία της περιοχή μας, αλλά και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια .Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις όμορφες πλατείες του χωριού που βρίσκεται περίπου σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου από την κεντρική πλατεία του χωριού με τα μαγειρέματα .Θα παρουσιαστούν πιάτα της Κρητικής κουζίνας και μη ,μαγειρεμένα από τις γυναίκες του χωριού .Οσοι βρεθούν θα δοκιμάσουν και εξαιρετικά κρασιά της περιοχής.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Ιερά Μονής Παλιανής με ξενάγηση ,επίσκεψη στην αρχαία ελιά και στα μινωικά πατητήρια ενώ ο οινολόγος Γιάννης Χαρκούτσης θα μιλήσει για τοις ποικιλίες σταφυλιού που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιού από τους οινοποιούς της περιοχή μας, στην υπέροχη πλατεία της Ακρας με θέα τους απέραντους αμπελώνες της περιοχής ,Ειδικοί θα δίνουν πληροφορίες για την κάθε ποικιλία κρασιού και τα χαρακτηριστικά του.

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλλων με γεύσεις και αρώματα θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 19.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού με χορούς από την Κρήτη, την Θράκη ,την Μακεδονία, την Ήπειρο, τον Πόντο και την Μικρά Ασία,

Το φεστιβάλ Πολιτισμού Βενεράτο 2024 έχει είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί