Το μήνυμα της Περιφερειακής συμβούλου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης Περιφέρειας Κρήτης για τις Πανελλαδικές

Δήλωση Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Μαράκη Μπελαδάκη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024:

Ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την φετινή σχολική χρονιά, μια περίοδος ιδιαίτερης σημασίας για τους τελειόφοιτους μαθητές και τις μαθήτριες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας μας αλλά και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για μια δοκιμασία γνώσεων, αντοχής και ωριμότητας, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την υλοποίηση των ονείρων τους.

Αναγνωρίζουμε την αφοσίωση και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι μαθήτριες και οι μαθητές μας όλα αυτά τα χρόνια με στόχο την επιτυχία τους στις εξετάσεις και οφείλουμε να συγχαρούμε όλες και όλους ανεξαιρέτως για την ως εδώ πορεία τους.

Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η  ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα,  οργανώθηκε εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων στην Εκπαίδευση» την Τρίτη 16 Απριλίου, όπου έγινε προσπάθεια να εστιάσουμε στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων και τις συνέπειές του.  Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που να προάγει την κριτική σκέψη, την αυτενέργεια και την ατομική ανάπτυξη των μαθητών, εφοδιάζοντάς τους με τις απαραίτητες δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής.

Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελεί συλλογικό έργο. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, οφείλουμε να συνεργαστούμε για την επίτευξη του κοινού μας στόχου: την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και την εξέλιξη των μαθητών σε ισορροπημένες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Στηρίζουμε τις υποψήφιες και τους υποψήφιους αλλά και τις οικογένειές τους σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και υπενθυμίζουμε ότι η αξία τους ως άνθρωποι δεν κρίνεται από κανενός είδους βαθμολογία, καθώς υπερβαίνει κατά πολύ τα άψυχα νούμερα. Κάθε μαθητής, κάθε μαθήτρια, αποτελεί μια μοναδική οντότητα, φέρει μέσα του ένα σύνολο ταλέντων, δεξιοτήτων και δυνατοτήτων. Η αληθινή αξία τους δεν μετριέται με γραπτές δοκιμασίες, αλλά αντικατοπτρίζεται στον χαρακτήρα, στην καλοσύνη, στην επιμονή και στην αστείρευτη προσπάθεια που καταβάλλουν σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Εξάλλου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν ένα μέσο, όχι αυτοσκοπός. 

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί