Έγκλημα Τεμπών: Mόλις μία μέρα πριν “κλείσει” η Βουλή η δικογραφία για το μπάζωμα

Μία μέρα πριν «κλείσει» η Βουλή λόγω ευρωεκλογών διαβιβάστηκε η δικογραφία κατά των Χρήστου Τριαντόπουλου, Μιχάλη Παπαδόπουλου, Ζωής Ράπτη και Θάνου Πλεύρη για την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών.

Με τον τρόπο αυτόν η πλειοψηφία εξασφάλισε ότι δεν θα συζητηθεί προεκλογικά το αίτημα που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα ο Κ. Τασούλας έβαλε μπλόκο στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών, όπως έχουν αιτηθεί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για την κλήση της Ν. Κεραμέως αναφορικά με την παροχή εξηγήσεων για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει «κοινοβουλευτική συγκάλυψη».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασε τον 26χρονο γιο του Δημήτρη και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που έχασε την γυναίκα του Βασιλική Χλωρού στο έγκλημα των Τεμπών, κατέθεσαν συμπληρωματική μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων για την αλλοίωση του χώρου στο σημείο σύγκρουσης των δύο τρένων.

Η έγκλησή τους ήταν κατά του Κωνσταντίνου Αγοραστού, του συνόλου των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου και της τότε υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη. Για τους δύο τελευταίους σημείωναν στην μήνυση τους, πως σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ ο ΧρήστοςΤριαντόπουλος σύμφωνα πάλι με δημοσιεύματα ήταν παρών και συντόνιζε εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, η εισαγγελέας πρωτοδικών Λάρισας αποφάσισε να απορρίψει και επί της ουσίας να βάλει στο αρχείο την συγκεκριμένη μήνυση λέγοντας ότι «επειδή, δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».

Στη συνέχεια η εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυση συγγενών των θυμάτων των Τεμπών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί