Βρετανία: Εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Ρίσι Σούνακ – Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο

Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου, προκήρυξε το απόγευμα της Τετάρτης ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ σε διάγγελμά του έξω από το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Στο διάγγελμα του υπερασπίστηκε την διακυβέρνηση του και κάνοντας απολογισμό του έργου του έκανε λόγο για προκλήσεις που αντιμετώπισε και για «βελτιωμένα νούμερα» σε σχέση με τον πληθωρισμό και την ανεργία.

Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι το ερώτημα από εδώ και πέρα είναι «ποιον θα εμπιστευτούν οι πολίτες ώστε η η βρετανική οικονομία να συνεχίσει στην καλή πορεία της».

Νωρίτερα, ο Ρίσι Σούνακ ενημέρωσε σχετικά το υπουργικό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας νωρίτερα στο κοινοβούλιο και κληθείς να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το «δεύτερο εξάμηνο του 2024».

Σύμφωνα με τον Guardian ο οποίος επικαλούμενος πληροφορίες από την κυβέρνηση έκανε λόγο για προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Βρετανία, οι Εργατικοί προηγούνται με 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις και ο επικεφαλής τους Κιρ Στάρμερ «αναμένεται να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός μετά την ιστορική εκλογική ήττα (του κόμματος των Εργατικών) πριν από πέντε περίπου χρόνια».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί